УМБАЛ Бургас с кабинет за бърз достъп до кардиолог

УМБАЛ Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог. В него пациентите могат да получат преглед и консултация със специалист без предварително записан час и без дълго чакане. Кабинетът се намира в сградата на инвазивната кардиология, която е до..

публикувано на 05.01.23 в 11:30

Макулната дегенерация – как да я открием и каква е превенцията

От макулна дегенерация страдат все повече и все по-млади хора. Заболяването засяга зрението и може да доведе до загубата му. Макулната дегенерация е заболяване, което се появява все по-често и при по-млади пациенти. Това каза в предаването..

публикувано на 04.01.23 в 17:00

Дефицит на антибиотици за остри респираторни инфекции в Бургас

Определени антибиотици за остри респираторни инфекции липсват в аптеките в Бургас, съобщават от Регионалния фармацевтичен съюз. Към момента те се заменят с техни аналози. Причината за изчерпването им е повишеното търсене и отчасти..

публикувано на 04.01.23 в 14:54
Проф. д-р Петя Цветкова

Професор в областта на мъжкия стерилитет стана част от УМБАЛ Бургас

Известен учен в областта на мъжкия стерилитет вече е част от Звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас. Това е проф. д-р Петя Цветкова, доктор на медицинските науки, която има повече от 200 научни публикации в областта на мъжкото..

публикувано на 04.01.23 в 08:23
Недостроената нова болница в Ямбол

Завършват новата болница в Ямбол до края на годината

До края на тази година новата сграда на областната болница в Ямбол ще бъде завършена, информираха от ръководството на лечебното заведение. С постановление на Министерския съвет за непредвидени разходи по строителството  са отпуснати близо 4 млн. лева...

публикувано на 03.01.23 в 15:49

Медицински център вместо малкия "Пирогов" в Царево, засега

Проектът за така наречения малък "Пирогов" в Царево зацикли, но не е отпаднал, като идея. Това коментира кметът на морската община Георги Лапчев. По думите му, темата здравеопазване е сред приоритетите за 2023-та година, като е заложено..

публикувано на 03.01.23 в 13:16

Проект за телемедицина в социалните домове тръгва от Бургас

Пилотен за страната проект ще се реализира в област Бургас. Лекари ще консултират, ако се наложи, дистанционно хора, които са потребители на социални заведения, обясни областният управител Мария Нейкова. Инициативата се реализира с подкрепата на..

публикувано на 02.01.23 в 14:33

Грип А ще върлува тази година, пикът чакаме през февруари

Грип А ще върлува тази година, потвърди пред БНР професор Тодор Кантарджиев, съветник на столична община по здравните въпроси. Той посочи, че вирусът е много чувствителен на антивирусни лекарства. Неговият пик ще бъде във втората или третата третина..

публикувано на 02.01.23 в 12:46

Димитър Николов: Детската болница е сложен и труден обект, но си заслужава

Детската болница в Бургас е сложен и труден обект, който въпреки всички съмнения и притеснения си заслужава. Голямата част от финансирането ще е по оперативни програми, разчитаме и на подкрепата на държавата. Това коментира за големия проект, чиято..

обновено на 02.01.23 в 11:12

Момиченце е първото за годината бебе в Бургас

Момиченце е първото за годината бебе в Бургас. То проплака в 16.40 в УМБАЛ-Бургас. Доведе го на бял свят топ гинекологът д-р Златко Кироваков: "Бебето се казва Теодора. Тежи 3.600 кг, 54 см. Майката се чувства перфектно."  Майката на първото..

обновено на 01.01.23 в 17:27