Връзката между бъбречните заболявания и артериалната хипертония е двупосочна

Има пряка връзка между бъбречните заболявания и артериалната хипертония, коментира д-р Иван Зафиров специалист – кардиолог , част от екипа към Нефролайф.  По думите му, преобладаващата част от пациентите с хронична бъбречна недостатъчност имат и..

публикувано на 16.02.23 в 10:59

В "Без направление" гостува кардиологът д-р Иван Зафиров

Проблеми с кръвното налягане по време на диализно лечение - днес на фокус в предаването „Без направление“. По темата ще говори  д-р Иван Зафиров, специалист - кардиолог, част от екипа към Нефролайф.  Той е завършил медицинския университет във Варна..

публикувано на 15.02.23 в 10:30

РЗИ – Ямбол организира кампания за безплатно изследване за ХИВ/СПИН

  По време на кампанията РЗИ – Ямбол предлага доброволно и анонимно консултиране и безплатно изследване за ХИВ/СПИН.  От 13 до 17 февруари 2023 г.  в Микробиологична лабораторията на РЗИ – Ямбол с  адрес: гр. Ямбол, ул. “ Д. Благоев “  № 71...

публикувано на 14.02.23 в 08:12
Медицинският център в Приморско

Откриват през май филиал на Спешна помощ в Приморско

В Приморско ще има филиал на Спешна помощ. Откриването му се очаква през месец май, каза в Бургас министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев „Миналата година си спомняте, че със съвместни усилия изпратихме 8 екипа, за да помогнем..

публикувано на 13.02.23 в 14:47

Министър Меджидиев откри станция за телемедицина в УМБАЛ Бургас (ОБНОВЕНА)

Станция за телемедицина в УМБАЛ Бургас бе официално открита днес, по пилотен проект на общината. Това стана в присъствието на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. На представянето днес присъства и кметът Димитър Николов и..

обновено на 13.02.23 в 13:17
Снимката е илюстративна.

Д-р Асен Меджидиев ще представи днес в Бургас станция за телемедицина

Станцията за телемедицина и помещението в УМБАЛ - Бургас, в което е инсталирано оборудването ще представи днес в града министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.  Общинският съвет одобри проект за здравни услуги от разстояние Обучение..

публикувано на 13.02.23 в 08:53

Младите лекари в Бургас със здравни беседи сред гимназисти

„Превенция на полово предаваните заболявания“ е първата кампания на  Младите лекари - Бургас след учредяването на организацията в края на миналата  година. Тя ще обхване ученици от 8 и 9 клас в три бургаски училища . Инициативата се  провежда..

публикувано на 10.02.23 в 08:48

Д-р Филип Маринов: Диагнозата "рак" не е присъда

Карциномът на млечната жлеза при жените и на простата при мъжете, ракът на дебелото черво и на белия дроб са най-често срещаните онкозаболявания. Това съобщи в предаването на БНР-Бургас "Без направление" онкологът д-р Филип Маринов. През..

обновено на 08.02.23 в 17:19

Спад на болните от грип и остри респираторни заболявания отчитат от РЗИ – Сливен

Спад на болните от грип и остри респираторни заболявания отчитат от РЗИ – Сливен през последната седмица. Към 30 януари болните са били 204 на 10 хиляди души, а към 6 февруари те вече са 142 на 10 хиляди.  Като основна причина за спада на..

публикувано на 08.02.23 в 14:37

Премахнаха тумор от бъбрек с лазерен лъч в УМБАЛ - Бургас

В Клиниката по урология на УМБАЛ Бургас спасиха бъбрека на възрастен мъж с помощта на лазерен лъч, съобщиха от лечебното заведение. Най-новата технология – тулиум лазер, позволява безкръвно и безболезнено да се лекува увеличена простата, да се разбиват..

публикувано на 08.02.23 в 08:32