Приятел ли е психологът и психолог ли е приятелят?

Трябва да има граници между психолог и клиент по време на терапията. Това коментира в предаването „Без направление“ съуправителят на кабинет „Психолози 7“ Ваня Чечева. Добрата терапия е тази, в която има дистанция, посочи тя:  „Като..

публикувано на 06.03.23 в 09:00
Новата сграда на областната болница в Ямбол

Новата сграда на МБАЛ-Ямбол има и площадка за кацане на хеликоптери

Новата сграда на областната болница в Ямбол разполага с площадка за кацане на хеликоптери, информираха от ръководството на лечебното заведение. Очакванията са новият болничен комплекс да бъде завършен през есента.  Близостта на летището в Безмер..

обновено на 05.03.23 в 13:37
архив

Приморско ще има спешен и медицински центрове

Дългогодишният проблем с липсата на спешен и медицински центрове в Приморско, вече ще бъде решен. Това е възможно да се случи още преди началото на летния сезон. Новините бяха съобщени от областния управител Мария Нейкова: „Предстои..

публикувано на 02.03.23 в 13:41

Безплатни скрининги за глаукома ще има през март

По повод Световната седмица за борба с глаукомата специалистите от Очна клиника „Д-р Иванови“ в Бургас ще проведат безплатни скрининги за глаукома, съобщават от Общината. Те ще се извършат от 13 до 16 март, след предварително записване. Скринингът..

публикувано на 02.03.23 в 11:40

Ямболската болница приема все повече мигранти

В областната болница в Ямбол по спешност се приемат все повече незаконно влезли в страната мигранти, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Панайот Диманов. Само през последните два дни са прегледани над 20 души. През Спешното отделение на..

публикувано на 28.02.23 в 17:09

Бургас отбелязва Деня на редките болести

С поредица от събития Бургас се включва в отбелязването на днешния Световен ден в подкрепа към хората с редки болести. Той се провежда за 16 – та поредна година и главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред обществото и да помогне..

публикувано на 28.02.23 в 12:30
снимката е илюстративна

Новият корпус на „Мама и аз“ в Бургас ще има 100 легла по-малко

На 11 квадратни метра за легло ще бъде площта, при реализирането на новия корпус „Мама и аз“ към Многопрофилната болница „Сърце и мозък“ в Бургас. Това ще се отрази и върху общия брой на леглата, ще има 3 отделения по-малко. Според предложение,..

публикувано на 27.02.23 в 15:43

През март в Бургас ще има безплатни прегледи за ендометриоза

Безплатни прегледи ще се проведат в Бургас за ендометриоза през март и април 2023 г. Инициативата се провежда за  пета поредна година от фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“. Кампанията има за цел да даде достъп на жените с ендометриоза или..

публикувано на 27.02.23 в 15:10
Министър Асен Меджидиев в Бургас

Асен Меджидиев: Работи се по изграждане на система за спешна медицинска помощ по въздух

450 деца в Бургас ще бъдат прегледани от най-добрите специалисти в страната по инициатива на министъра на здравеопазването Асен Меджидиев. Безплатните профилактични прегледи се осъществяват като част от възстановяването на Националната програма „Детско..

публикувано на 25.02.23 в 11:18

АСМБ в Бургас с благотворителна кауза

За втора година Асоциацията на студентите по медицина в България и комитетът по "Човешки права и мир" организират "Мартенски благотворителен базар". Със събраните средства ще бъдат закупени инхалатори за Второ отделение по педиатрия в УМБАЛ-Бургас...

публикувано на 25.02.23 в 10:32