Предвижда се медицинският център в Созопол да е в кв. "Месаря"

Общинският съвет в Созопол одобри правото на строеж върху терен в морския град за изграждането на медицински център. Кметът Тихомир Янакиев обясни, че от години неговите предшественици са работили в тази посока. Причината е, че населените места на..

публикувано на 16.03.23 в 08:10

Младите лекари от УМБАЛ-Бургас с акция по кръводаряване (ВИДЕО)

Младите лекари от УМБАЛ Бургас инициираха за първи път днес акция по кръводаряване. Тя е насочена към онези пациенти на най-голямото здравно заведение в Югоизточна България, които нямат близки, а се нуждаят от редовно кръвопреливане или планова..

обновено на 15.03.23 в 12:38

Грипът продължава да атакува в Бургас, благоприятства го мекото време

По-дългата грипна вълна тази година се благоприятства от мекото и променливо време . Според лекари в Бургас тежките случаи са при възрастните хора. Сред усложненията са гнойни ангини, синуити, пневмонии, не рядко се стига и до..

публикувано на 14.03.23 в 15:46
Снимката е илюстративна

Безплатни скрининги за глаукома започват от днес в Бургас

Безплатни скрининги за глаукома започват от днес в Бургас по повод  Световната седмица за борба със заболяването. Те ще продължат до 16 март, след предварително записване по телефон. Скринингите ще се проведат в очна клиника „Д-р Иванови“ и са..

публикувано на 13.03.23 в 09:31

Форум за проблемите на репродуктивното здраве се провежда в Бургас

Репродуктивното здраве е темата на двудневен уоркшоп, който бе открит днес в Бургас. Той събира специалисти от цялата страна в Медицинския  факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Това е първото подобно тематично събитие, което..

публикувано на 10.03.23 в 16:07

Все повече болни от диабет в света – каква е правилната профилактика

Запазва се тенденцията за увеличаване на броя на заболелите от захарен диабет в световен мащаб. Правилната профилактика е редовен скрининг на рисковите групи. България не е изключение от световната статистика и близо половин милион хора..

публикувано на 08.03.23 в 14:25
Снимката е илюстративна

18 свободни места за специализанти обяви УМБАЛ Бургас

УМБАЛ Бургас обяви 18 свободни места за лекари-специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Свободните места са в общо 16 отделения и клиники, сред които хирургични, терапевтични, отделение по хемодиализа,..

публикувано на 08.03.23 в 09:39

Слушателски сигнал за лошо отношение и липса на хигиена в Родилното на болницата в Бургас

Лошо отношение, липса на хигиена, старо и изпотрошено оборудване, счупени врати, натрошени подови настилки. Така накратко описа състоянието на родилното отделение в Областната болница в Бургас Крум Чорбаджиев. След изпратени седем сигнала за..

публикувано на 06.03.23 в 15:55

Нефролози ще преглеждат безплатно в Бургас

Водещи нефролози ще преглеждат безплатно в Бургас на 9 и 10 март, съобщават от Община Бургас. Скринингът е част от кампанията на здравното заведение по повод Световния ден за борба с бъбречните заболявания, който ежегодно се отбелязва през втория..

публикувано на 06.03.23 в 10:38

Приятел ли е психологът и психолог ли е приятелят?

Трябва да има граници между психолог и клиент по време на терапията. Това коментира в предаването „Без направление“ съуправителят на кабинет „Психолози 7“ Ваня Чечева. Добрата терапия е тази, в която има дистанция, посочи тя:  „Като..

публикувано на 06.03.23 в 09:00