Снимката е илюстративна.

Столични лекари с безплатни прегледи за децата в Бургас

Специалисти по детски болести от София ще преглеждат днес безплатно деца  до 18-годишна възраст в Бургас, като част от Програмата „Детско здраве“, в която участват водещи специалисти от болница „Пирогов“ и от Столична лекарска колегия.  Прегледите ще..

обновено на 25.02.23 в 10:08

УМБАЛ Бургас ще работи с кръводарители до 14.30 в делнични дни

От 1 март т.г. кръводаряването в УМБАЛ Бургас ще е възможно всеки делничен ден, от 7.30 до 14.30 ч, информират от здравното заведение. Секторът запазва редовното си работно време и очаква посетителите в този часови диапазон. Извънредни дежурства..

публикувано на 24.02.23 в 09:05

Готов е концептуалният проект за детска болница в Бургас

Това е голяма крачка към осъществяването на този важен не само за Бургас, но и за целия Югоизточен район проект, по който работим вече над три години! Така описа днешното решение на МС за изграждането на детска болница, кмета на Бургас Димитър Николов..

публикувано на 22.02.23 в 16:03

Честа профилактика, за да се открие навреме „мързеливото око“

„Мързеливото око“ при децата често може да бъде пропуснато от родителите и затова са нужни профилактични прегледи. Ако бъде установено навреме, състоянието може да бъде овлядано. Заболяването представлява намалено зрение на едното или..

обновено на 22.02.23 в 15:46
Снимката е илюстративна

Правителството одобри създаването на детска болница в Бургас

Министерският съвет прие Решение за одобрение създаването на "Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Св. Анастасия“ ЕООД, в Бургас. Новото лечебно заведение ще бъде многопрофилна болница за активно лечение на детски болести, като..

публикувано на 22.02.23 в 14:05

МБАЛ Поморие с първи стъпки да стане Университетска болница

Управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов подписа договора за сътрудничество с Университет "Професор д-р Асен Златаров“ – Бургас, по силата на който лечебното заведение ще предостави практическа база за обучение на студентите. Структурните звена на..

публикувано на 22.02.23 в 13:21

Тежко е състоянието транспортираното в София дете от Бургас

Шестгодишното дете, което вчера бе транспортирано със "Спартан" от Бургас в София, все още е в много тежко състояние, съобщи министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. Информацията е от тази сутрин от екипа от лекари, които се грижат за детето в..

публикувано на 22.02.23 в 12:14

Благотворителен базар събира средства за детски инхалатори

Мартенски благотворителен базар ще се проведе на 25 и 26 февруари в Мол Галерия. Със събраните средства ще се закупят  инхалатори за второ отделение по педиатрия в УМБАЛ-Бургас.  Инхалаторите се използват за лечение на заболявания на дихателната система..

публикувано на 22.02.23 в 12:01

В "Без направление" на 22 февруари:

В днешното издание на „Без направление“ ще обсъждаме темата за очните състояния и заболявания.  Ще ви срещнем с бургаската офталмоложка д-р Малина Топчийска, която ще говори за т.нар. „мързеливо око“.  Ще ви осведомим и за заболявания, които могат да..

публикувано на 22.02.23 в 10:37

МБАЛ - Карнобат с нова линейка

МБАЛ - Карнобат вече разполага с нова линейка, съобщават от Общината.  Средствата за закупуването й са осигурени от бюджета на Община Карнобат. Те бяха гласувани от Общинския съвет и заложени в бюджета за миналата година.  Съгласно европейските..

публикувано на 17.02.23 в 09:41