България отчита нарастване на смъртността от онкологични заболявания

Една четвърт от българите са провеждали профилактичен преглед или изследване, свързано с превенцията на онкологично заболяване. Закономерно профилактиката се увеличава с покачване на възрастта, когато човек започва да се интересува в по-голяма степен от..

публикувано на 04.02.23 в 14:15

Отделението по урология на УМБАЛ Бургас вече е клиника

 Отделението по урология в УМБАЛ Бургас от януари вече е клиника с трето ниво на компетентност, каза за предаването" Без направление" началникът му доц. Николай Миринчев. Това ни зарежда с още по-голяма енергия, уточни той.  Предстои да бъдат получени..

публикувано на 01.02.23 в 14:10

Отпада грипната епидемия в Ямбол от днес

От днес,1 февруари, в Ямболска област отпадат всички противоепидемични мерки. Заболяемостта в региона  е спаднала значително за последната седмица, както при възрастните, така и при децата и учениците , уточниха от РЗИ.  Данните сочат, че през последната..

публикувано на 01.02.23 в 06:45

Кметът на Поморие Иван Алексиев се срещна настоятелството на МБАЛ – Поморие

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов проведоха среща с Управителния съвет на новоучреденото болнично настоятелство към МБАЛ – Поморие, регистрирано на 10 януари.  „Нашето желание е да си бъдем..

публикувано на 31.01.23 в 18:13

Общинският съвет одобри проект за здравни услуги от разстояние

Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната..

публикувано на 31.01.23 в 14:13
Административният директор на

Общинският съвет на Бургас не даде зелена светлина за новия корпус на "Сърце и мозък"

Местният парламент на Бургас отхвърли докладна, свързана със строителството на нов корпус с детски профил на болница „Сърце и мозък“. Предложението, внесено в Общинския съвет от кмета на Бургас Димитър Николов, е за завишаване на допустимия..

публикувано на 31.01.23 в 11:15

Медицинският факултет в Бургас се подготвя за уъркшоп в областта на репродуктивното здраве

Медицинският Факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ отново ще бъде домакин и организатор на специализиран форум .  На 10-ти и 11-ти март ще се състои първият уъркшоп. Водещи специалисти ще дискутират предизвикателства и новости в областта..

публикувано на 31.01.23 в 09:13
Снимката е илюстративна

Грипната епидемия в Ямбол няма да бъде удължавана

Спада заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Ямболска област. От здравната инспекция в града уточниха, че грипната епидемия, обявена до 31 януари, няма да бъде удължавана.  Данните от изтеклата седмица сочат значителен спад в броя..

публикувано на 30.01.23 в 11:10

Спор заради нов корпус на бургаска болница

Дебати породи докладната записка за изграждане на нов корпус "Мама и аз" в болницата „Сърце и мозък“ в Бургас. Едно от предложенията е за намаляване площта за легла в лечебното заведение, за да се обособи отделение.  Целта на новия корпус, е да се..

публикувано на 30.01.23 в 08:00

Община Сливен обяви грипна ваканция за учениците на 30 и 31 януари

Община Сливен обяви два дни грипна ваканция за учениците. 30 и 31 януари ще бъдат неучебни за училищата в общината, се посочва в заповед на кмета Стефан Радев. Причината е високата заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания...

публикувано на 27.01.23 в 22:12