УМБАЛ Бургас: Важно за всички с проблемно сърце – прегледайте се безплатно

Ниските температури, прекаляването с определени храни и напитки по време на празниците могат да повлияят зле на хората със сърдечно-съдови заболявания. През януари трябва да обърнете внимание на сърцето си и да се консултирате със специалист, ако имате..

публикувано на 09.01.24 в 08:45

Сливен с кампания в 13 училища за скрининг на гръбначни заболявания

Деца от началния етап на образованието в Сливен бяха обхванати в скрининг за гръбначни заболявания, съобщиха от Общината. Целта е профилактика за ранна диагностика, а за децата с нарушение на стойката да бъде изготвен възможно най-оптимален и адекватен..

публикувано на 09.01.24 в 08:36

Бургазлия спаси крака си след преглед в безплатна профилактична кампания

Генчо Иванов от Бургас спаси крака си благодарение на безплатните профилактични прегледи, които Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас проведе през декември. Той бе един от пациентите, насочен за прием в болница и впоследствие опериран. Днес се..

публикувано на 05.01.24 в 09:31

Съдови хирурзи отново ще преглеждат безплатно в УМБАЛ Бургас

Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас проведе през декември кампания за  хора с висок риск от атеросклероза. Съдовите хирурзи напълно безплатно консултираха и осигуриха изследване с доплер. Заради големия интерес, лекарите са решили през..

публикувано на 04.01.24 в 16:05

РЗИ: В Бургаска област няма предепидемиологична опасност

В Бургаска област няма предепидемиологична опасност, както и няма данни за повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Оттам уточниха, че въведените от Община Бургас 10..

публикувано на 04.01.24 в 12:45

Бургас въведе мерки срещу разпространението на грип

Превантивни мерки в детските ясли, градините и училищата въвежда Община Бургас  с цел ограничаване на разпространението на грип и грипоподобни заболявания.  От пресцентъра напомнят, че се очаква пик на грип тип А и B в България от средата на..

публикувано на 03.01.24 в 15:45

Възрастни пациенти с ковид се лекуват в Белодробната болница в Бургас

В Бургас има доказан случай на грип А, той е регистриран миналата седмица, каза управителят на Белодробната болница  д-р Евелина Трошанова. Ръст има на общите респираторни заболявания, който е характерен за сезона, уточни тя и подчерта, че има и..

публикувано на 03.01.24 в 09:15
Снимката е илюстративна

Проектът за изграждането на детска болница в Бургас върви по график

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че проектът за областна детска болница "Света Анастасия" върви по график.  Очаква се тя да обслужва над 20 общини в Югоизточна България. В края на годината Министерския съвет одобри допълнителен трансфер от 1,5..

публикувано на 02.01.24 в 09:17

Коледен подарък от анонимен дарител зарадва неврохирурзите в УМБАЛ Бургас

Коледен подарък от анонимен дарител зарадва неврохирурзите в УМБАЛ Бургас. Благодарен пациент, който не пожелал името му да стане известно, е направил парично дарение с желанието сумата да бъде използвана за апаратура в Отделението по неврохирургия. С..

публикувано на 22.12.23 в 17:25

Договорът за финансиране на детската болница в Бургас е подписан днес

Договорът за финансиране на Многопрофилната болница за активно лечение на детски болести "Света Анастасия" в Бургас е подписан днес. Това съобщи в ефира на БНР-Бургас Михаил Ненов,заместник-кметът по "Образование, социални дейности, здравеопазване..

публикувано на 22.12.23 в 16:00