Пътуване до Брюксел - голямата награда в ученически Quiz

Състезание, в което ученици от Бургас да демонстрират знания, организира местният депутат Жечо Станков. Надпреварата е озаглавена „Голямата битка на мозъците“ и в момента тече записването за нея, посочи пред БНР-Бургас Станков. "Бургас винаги е..

публикувано на 27.01.23 в 09:16
Така ще изглежда новия корпус на компютърната гимназия в Бургас

Ще строят нов корпус в IT гимназията, ще има модерни лаборатории и лекционна зала

Иновативно обучение по професии, необходими на регионалния пазар на труда ще се провежда в Новия център за високи постижения , който предстои да бъде изграден в бургаската гимназия по компютърно програмиране. Очаква се той да бъде завършен..

публикувано на 26.01.23 в 08:50

С какви средства ще се изгражда допълнителният корпус на училището в Сарафово

Община Бургас не е поискала средства от държавата за изграждане на допълнителния корпус на ОУ„Христо Ботев“ в квартал Сарафово. Имало е само запитване от тяхна страна, каза бургаският депутат от „Продължаваме промяната“ Христо Симеонов. До кмета..

публикувано на 25.01.23 в 16:24
Снимката е илюстративна.

Константин Янков: Провинилите се ученици се чувстват безнаказани

Процедурата по налагане на санкции на учениците трябва да се промени и да се намали бюрократичната тежест. Това смята Константин Янков от Синдиката на българските учители. Според него, в момента провинилите се ученици се чувстват безнаказани...

публикувано на 25.01.23 в 12:51

Четвърто централизирано класиране ще има за кандидатстването след 7-ми клас

Промени, свързани с броя на класирания и с начина, по който те ще стават, ще бъдат въведени за кандидатстващите след 7- ми клас. Ще се въведе 4-то класиране, което ще бъде централизирано, а няма да става по училищата. Такова може да има евентуално при..

публикувано на 24.01.23 в 13:07

Изграждат в Бургас Център за високи постижения в професионалното образование

Бургаската гимназия по компютърно програмиране и иновации ще изгради Център за високи постижения в професионалното образование и обучение, заяви кметът Димитър Николов. Средствата за реконструкцията, оборудването и обзавеждането са осигурени от..

публикувано на 24.01.23 в 10:44
Проф. Адриан Николов, по време на огледа на помещенията в Бургас

Първите студенти по тонрежисура във филиала на СУ в Бургас с прием още тази есен

Първите студенти по медийни технологии и тонрежисура на филиала на Софийския университет в Бургас ще започнат обучението си още от тази есен. Приемът ще е за една бакалавърска и няколко магистърски програми в направлението „Музикално и танцово..

публикувано на 23.01.23 в 14:24

Фотоконкурс на тема „България“ организира бургаско читалище

Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ в бургаския комплекс "Меден рудник" обявява фотоконкурс на тема: „България“ за ученици от V до XII клас. Фотоконкурс „България“ е част от програмата на фестивал “Шарено котле” 2023, организиран читалището...

публикувано на 23.01.23 в 12:59

В Болярово се набират кандидати за курс за заварчици

Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово започна да набира кандидати за нов курс за заварчици. Той ще бъде организиран отново със съдействието на Центъра за професионално обучение „Петър Йовчев и синове“ – Ямбол, като завършилите успешно ще получат..

публикувано на 22.01.23 в 13:00
Жечо Станков

Жечо Станков: Бургас може да стане образователен хъб

Бургас е с тенденция да се превърне в образователен хъб, но ако се разкрие и филиал на Минно-геоложкия университет. Проблемът е, че бившият министър на образованието не е подкрепил това предложение, обясни депутатът Жечо Станков.  „Бургас да..

публикувано на 21.01.23 в 15:31