Час по родолюбие се проведе в Строителната гимназия в Бургас

Ученици от 9 – ти и 10 – ти клас на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия се включиха в специален час по родолюбие посветен на 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Той бе иницииран от г-жа Желязкова,..

публикувано на 27.02.24 в 15:30

Бургас с трима призьори на състезание по творческо писане на английски език

Над 3900 ученици от 185 училища в цялата страна участваха в Четиринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език.   Бургас има трима призьори. Това са:  Валерия Коджаиванова от ОУ „Петко Р. Славейков“, която завоюва второ..

публикувано на 15.02.24 в 12:18

Увеличават паралелките с дуално обучение

Увеличават паралелките с дуално обучение в Бургаска област. Разкриват се и нови 8 професии/специалности след VII клас , съобщава от Областната администрация след като съставът на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие прие предложенията..

публикувано на 14.02.24 в 16:59

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ със собствен студентски вестник

Нов студентски вестник ще издава Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас.  Инициативата е на студенти от всички курсове на специалност „Българска филология“, подкрепена от Студентския съвет и от неговото административно ръководство...

публикувано на 14.02.24 в 13:32

Бургаски ученици от Строителния се грижат за цветя в Севиля

Ученици от Строителната гимназия в Бургас се грижат за екзотични цветя в общински разсадник в Севиля, Испания. ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас изпълнява проект  „Европейски опит за нашата професионална и житейска реализация“ по програма Еразъм+...

публикувано на 13.02.24 в 15:56

75% от младите учители напускат до 5 г.: наставници ще борят текучеството на кадри в Бургас

Педагогическите специалисти излизат от университетите с добра теоретична, но недостатъчна практическа подготовка и сблъсъкът с реалността на класната стая ги кара да напуснат системата. На национално ниво по данни на Световната банка за България 75%..

обновено на 12.02.24 в 16:44

От днес учениците в Ямболско се връщат в клас

Учениците от Ямболска област от днес се връщат в класните стаи. От Регионалната здравна инспекция отчитат значителен спад на заболяемостта във възрастовата група между 5 и 14 години.  В детските заведения се запазва строгият сутрешен филтър, като няма да..

обновено на 12.02.24 в 07:06
Петя Калпакчиева (вдясно).

Ученичка от Карнобат спечели конкурс на ЕК за млади преводачи

Ученичка от Карнобат спечели конкурс на Европейската комисия за млади преводачи. Тя се казва Памела Калпакчиева, учи в Средно училище „Христо Ботев“ и е в 11. клас, в чуждоезикова паралелка с профил английски. За успеха ѝ съобщи Регионалното управление..

обновено на 09.02.24 в 14:02

В Сливен наградиха най-добрите автори в конкурс за есе за доброволците

На специална церемония кметът на Сливен Стефан Радев отличи най-добрите автори на есета в  общинския конкурс „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“. В него се включиха  30 деца от пет сливенски училища.  Първото място зае..

публикувано на 08.02.24 в 15:38
Снимката е илюстративна

Петък и понеделник ще бъдат неучебни в Сливен

Неучебни дни за училищата в община Сливен ще бъдат 9 и 12 февруари /петък и понеделник/. Това гласи заповед на кмета Стефан Радев. Причината е превенция на риск от повишаване на заболелите от остри респираторни заболявания.  С решение на Областния..

публикувано на 07.02.24 в 14:24