Сдружение разяснява финансирането на енергоспестяващи мерки за домовете

Екологичното сдружение „За Земята“ започна проект „Уютен  дом“ , който включва мащабна информационна кампания за енергоспестяващите мерки за домовете и възможностите за финансиране. Може да чуете експертите им по медиите, може и да ги..

публикувано на 31.01.23 в 14:00

Красимир Батилов: Има достатъчно количества дърва за огрев в складовете

Рязкото застудяване през последните дни предизвика търсене на дърва за огрев. По складовете има достатъчно количество, каза за БНР Бургас Красимир Батилов, собственик на такъв склад. Цените на дървата не са променяни от лятото, 1 тон струва 350..

публикувано на 31.01.23 в 13:49

Верижна катастрофа с 6 автомобила по пътя Средец-Бургас

Падналият сняг тази сутрин в Бургас предизвика поредица от пътни инциденти в областта.   Катастрофите са над 6, като най-сериозен е бил инцидентът между 6 автомобила при влизане в Бургас от Средец, информира Цветелина Рандева, говорител на Областната..

публикувано на 31.01.23 в 12:15

Хора с увреждания могат да кандидатстват за безплатно изграждане на достъпна среда в Сливен

Стартира кампанията по набиране на проектни предложения от Министерството на труда и социалната политика  за изграждане на достъпна жилищна среда за хора с увреждания. Това ще става безплатно.  По програмата ще се правят безвъзмездно електрически..

публикувано на 31.01.23 в 12:10

Започва приемът на документи по проекта за подмяна на отоплителните уреди

Община Бургас започва  от 01 февруари втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата. Интегрираният проект "Българските общини..

публикувано на 31.01.23 в 11:59

Разшириха синята зона в комплекс "Братя Миладинови"

С близо 800 места се разширява синята зона в комплекс Братя Миладинови“, решиха съветниците. Предложението е за три зони.  От  45  гласували съветници- 7 се въздържаха, 6 се обявиха "против", 32 подкрепиха докладната. Синята зона превзема..

публикувано на 31.01.23 в 10:23

Завишение с до 15% на такси и услуги в Община Бургас

Завишение с до 15% на такси и услуги в Община Бургас гласуваха общинските съветници на свое заседание.  С 36 гласа "за", 11 "въздържали се" и 1 "против" Общинският съвет прие докаладната, с която се повишават множество такси и цени на услуги,..

обновено на 31.01.23 в 10:10

Движението по пътя Айтос-Бургас е затруднено в района на Ветрен (ОБНОВЯВА СЕ)

Тапа се е образувала на пътя Айтос-Бургас, като една от причините е пътен инцидент, съобщи слушател на БНР Бургас. Движението на превозни средства е затруднено, колоната от автомобили малко преди Ветрен вече е голяма.   Автомобилите се движат бавно..

обновено на 31.01.23 в 09:48

Без вода в Сливен днес

ВиК Сливен съобщи, че от 8:00 до 17:00 часа, днес във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи, свързани с изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения, ще се наложи спиране на..

обновено на 31.01.23 в 09:17

Сняг вали в Бургас и областта, пътищата са обработени срещу обледяване

В цялата Бургаска област вали сняг. Всички пътища са мокри, но обработени срещу обледяване, съобщиха да БНР Бургас от Областно пътно управление.  Температурите са от -5 градуса до +1 градус.  Най-обилен снеговалеж има в района на Ришки проход, Сунгурларе,..

публикувано на 31.01.23 в 08:18