снимката е илюстративна

Мъж загина при катастрофа на пътя Айтос - Карнобат

Един мъж загина, а други двама мъже са тежко ранени с опасност за живота при катастрофа на пътя Айтос- Карнобат. Автомобилът се е забил челно в крайпътно дърво.  По първоначална информация причина за инцидента е движение с несъобразена скорост, при която..

публикувано на 25.09.23 в 15:43

Биографична книга за народната певица Златка Ставрева представят в Казиното

Книгата "Дъщеря на Легендарна Странджа" ще бъде представена днес в Бургас. Книгата е биографичната за народната певица Златка Ставрева. Автор е Костадин Михайлов:  "Тя има много широка биография-работата й с композиторите, с радио оркестъра, с..

обновено на 25.09.23 в 14:38
Снимката е илюстративна

За ден спират водата по почти цялото Южно Черноморие заради ремонта на ПСПВ Ясна поляна

Във вторник (26 септември) ще бъде спряно водоподаването по почти цялото Южно Черноморие, което се захранва от Пречиствателната станции за питейни води "Ясна поляна", информират от ВиК Бургас. Причините за това са  строително – монтажни работи за..

публикувано на 25.09.23 в 12:50

Забраниха осем модела бебешки възглавници за хранене и чесалки за зъби заради риск от задушаване

Осем модела бебешки възглавници за самостоятелно хранене са забранени в страните от Европейската общност, съобщават от онлайн платформата „Ние, потребителите“, като се позовават на актуалния бюлетин на системата за ранно предупреждение на опасни..

публикувано на 24.09.23 в 09:02

1 януари 2025 г. - целева дата за влизане в еврозоната

България ще впише 1 януари 2025 година като целева дата за приемане на еврото в официален документ, става ясно от публикувания проект на правителствения сайт  strategy.bg .   Промените се правят в постановлението на Министерския съвет за създаване на..

публикувано на 24.09.23 в 08:10

Тихомир Янакиев: Предстоят ремонти на училища, футболния стадион и на амфитеатъра

Община Созопол кандидатства с проект за финансирането на ремонта на футболния стадион там. Това каза кметът Тихомир Янакиев и допълни, че ще бъде подновено тревното покритие, седалките, ще се направи ремонт и на допълнителното игрище. „Кандидатствахме..

публикувано на 24.09.23 в 07:39

Кметът Иван Жабов: Предстоят още много добри дела, които ще променят нашия град (ВИДЕО)

Средец отбелязва своя празник днес. Богатата програма се разгръща в няколко локации-площада, парка и градския стадион.  С ритуал по издигане на националния флаг и тържествена общинска сесия започна празника на Средец. Приветствие отправи кметът на..

обновено на 23.09.23 в 13:14

Изложение на индийски стоки започва в експоцентър "Флора"

Експоцентър „Флора“ ще е домакин на първото издание на търговско изложение посветено на Индия. То започва днес и продължава до 1 октомври, съобщават от община Бургас. Участие в инициативата ще вземат фирми - производители, които предлагат..

публикувано на 23.09.23 в 10:55

Епископ Йеротей ще освети новата църква в село Бинкос

Днес е традиционния събор на Сливенското село Бинкос. От 11 часа ще бъде открита официално новата църква „Св. Йоан Кръстител“, съобщи кметският наместник на селото Минко Банков. Храмът е изграден за 4 години изцяло с дарения. "Епископ Йеротей ще открие..

публикувано на 23.09.23 в 10:10
Учениците от

Средец празнува с Фестивал за бавен и здравословен туризъм

Средец празнува с Фестивал за бавен и здравословен туризъм. Първото му издание ще е днес, на празника на града. Началото ще бъде дадено в 10.00 часа на площад „България“. Фестивалът за бавен и здравословен туризъм има за цел да насърчи..

публикувано на 23.09.23 в 08:30