Община Сливен изчакват стабилна обстановка, за да се изгради нова пожарна

Кметът на Сливен Стефан Радев направи изявление в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ относно плановете за нова пожарна на територията на града, съобщиха от Общината. „Имаме терен, който Общината е отредила. Имаме и..

публикувано на 30.01.23 в 16:48

Ще даде ли Общинският съвет разрешение за нов корпус на частна болница?

Местният парламент на Бургас се събира днес. Над 40 докладни и питания ще разгледат общинските съветници. Заседанието е от 9 часа в Дома на нефтохимика.  Две докладни се появиха на сайта на Общинския съвет във вчерашния ден и ще влязат в дневния ред..

публикувано на 31.01.23 в 07:30

Бургазлийката Донка Иванова навърши 100 години

Още един бургаски жител стигна достолепната възраст от 100 години. Това е Донка Стефанова Иванова. Тя е родена в Бургас през 1923 г. По-голяма част от живота си прекарва край морето, също и в град Сливен. В момента живее в бургаския к-с „Славейков“. Има..

публикувано на 30.01.23 в 16:14

Разораните дюни край Несебър ще бъдат възстановени

Ще бъдат възстановени дюните, които бяха разрушени между Несебър и Равда. Нарушението е на Държавното ловно стопанство Несебър. Негови служители е трябвало да направят ров, възпрепятстващ достъпа на моторни превозни средства.  Предстои да бъде..

публикувано на 30.01.23 в 15:14

"Булевард Демокрация" - на 30 януари

Политическата кампания започна. Хем за парламентарните избори, хем за местните. Обаче посланията на политиците стават все по-странни. Ето, „Промяната“ търсели 20 000 „свестни хора“ за общински съветници. Така го бил обявил по „Нова телевизия“ бившият..

публикувано на 30.01.23 в 15:02

Проведе се първото заседание на Общинския съвет в Болярово

На първото за тази година редовно заседание на 30 януари Общински съвет-Болярово утвърди плана за работа на съветниците до края на мандата и годишния отчет на кмета на общината за 2022 г. относно изпълнението на Програмата за управление на мандата..

публикувано на 30.01.23 в 14:51
Снимката е илюстративна.

Обсъждат мерки за овладяване популацията на безстопанствените кучета в Бургас

Община Бургас е внесла Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Бургас за периода до 2026 година. Разработването на документа е в резултат на изисквания, поставени на България и останалите страни..

публикувано на 30.01.23 в 14:36

С почти 17% скачат наемите на нежилищните общински имоти в Ямбол

С почти 17% се увеличава размерът на месечните наеми на нежилищните общински имоти в Ямбол. Решението за повишението на цените беше взето на първото за тази година заседание на Общинския съвет.  Повишението на наемите за търговска дейност и услуги,..

публикувано на 30.01.23 в 09:30

Неизвестни са унищожили дюните на плаж Несебър - Юг (ОБНОВЕНА)

Тежка техника е унищожила част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи за БНР Бургас концесионерът Кирил Спасов. Той е подал още вчера сигнал на тел.112, до Министерството на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени..

публикувано на 30.01.23 в 09:15
БЧК - Несебър

БЧК - Несебър: Ние сме най - близо до хората и помагаме тук и сега!

Българският червен кръст в Несебър е пример за организация, която винаги е готова да откликне в подкрепа на нуждаещи се. Доброволците й се ръководят от максимата „Добротата е действие“ и са категорични, че помощта трябва да се случва тук и сега...

публикувано на 29.01.23 в 17:00