Удължиха с година действието на временната закрила на разселените лица от Украйна

Правителството в последното си заседание прие решение за изменение на Националния план за действие при временна закрила в България, с което действието на временната закрила на разселените лица от Украйна на територията на Република България се удължава..

публикувано на 01.02.23 в 15:10

Бургас почете жертвите на комунизма

Бургас отбеляза с възпоменание деня на признателност и почит към жертвите на комунизма.  Членове на съюза на репресираните, наследници на жертви на режима, граждани и представители на общината поднесоха венци и цветя при паметника на жертвите на..

публикувано на 01.02.23 в 13:27

В Деултум ще обучават студенти от цял свят през това лято

Националният археологически резерват „Деултум“ става база за обучение на студенти от цял свят през това лято. Тук ще се проведат две школи - по антропология и по консервация и реставрация на керамика.  Инициативата е на фондация „Балканско..

публикувано на 01.02.23 в 08:40

По-евтин градски транспорт от днес за ученици и пенсионери с карти

Допълнително намаление на абонаментните карти във вътрешноградския транспорт за ученици и пенсионери влиза в сила от днес. "Бургасбус" има готовност да въведе новите по-ниски цени с днешна дата, казаха от дружеството.  Вместо 20, пенсионерите..

публикувано на 01.02.23 в 08:30

Трифоновден е

На 1 февруари Православната църква почита паметта на Свети мъченик Трифон - един от най-славните светци-лечители. Според народната легенда Свети Трифон е пазач на лозята и покровител на лозарите, винарите и кръчмарите. С Трифоновден започва празничен..

публикувано на 01.02.23 в 07:30

Започва приемът на заявления за традиционния базар за мартеници в Сливен

Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен ще посрещне първите си клиенти на 13 февруари и ще работи до 1 март, включително. Местата за търговия ще са разположени на бул. „Цар Освободител“, общинския пазар, микропазарите в кварталите..

публикувано на 01.02.23 в 06:51

Проучват икони в Несебър

В ход на изпълнение са дейности по реализация на проект „Консервация, реставрация и проучване на техниката и технологията на икони от фонда на Музей „Старинен Несебър“, финансиран от Министерство на културата и подкрепен от Община Несебър. Неговата..

публикувано на 31.01.23 в 15:53

"Булевард Демокрация" - на 31 януари

Сняг затрупа града тази сутрин. Снежната покривка отново затрудни любителите на летни гуми и покрай градове и села запъплиха автомобили като колони от мравки, пълни с изнервени шофьори, които проклинаха зимата, която винаги ни изненадва. Други..

публикувано на 31.01.23 в 15:01

Ученичка от Английската гимназия в Бургас почина в клас (Обновена)

Два екипа от спешната помощ в Бургас са се борили за живота на 17-годишното момиче, което почина днес в училище. Ученичката от английската гимназия е издъхнала в класната стая.  Ученичка от английската гимназия в Бургас почина в час..

обновено на 31.01.23 в 14:51

Почина Даниела Йотова

Почина Даниела Йотова, която   години наред се грижеше за добрата комуникация между Община Бургас и многобройните читалища в града и региона.  Нейните колеги написаха днес: "Беше един от хората, които със сърце и усмивка работеха за опазване на..

публикувано на 31.01.23 в 14:39