Бургас отбеляза тържествено Деня на независимостта (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тържествата в града започнаха с химна на независимостта, написан в Бургас от капелмайстора на 24-ти пехотен Черноморски полк Георги Шагунов малко след като е прочетен Манифестът. Химнът днес беше изпълнен от представителния духов оркестър на Община..

обновено на 22.09.23 в 17:00

Над 800 деца получиха подкрепа по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Камено“

8 03 деца е обхванал в рамките на 86 месеца проект „Услуги за ранно детско развитие в община Камено“, свързващ здравния, образователния и социалния елемент в едно цяло, чрез предоставяне на услуги за семейства от уязвими, рискови групи, деца със..

публикувано на 22.09.23 в 16:30

С тържествена церемония и Созопол отбеляза Деня на независимостта

Събитието започна с припомняне на исторически факти и моменти, свързани с българската Независимост, след което кметът на община Созопол Тихомир Янакиев поздрави всички, като отбеляза, че само с единство и обединение ще успяваме да градим добро бъдеще за..

публикувано на 22.09.23 в 15:36

ИАРА дари над 500 кг риба на зоопарковете в Бургас и Айтос

Служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ Бургас извършиха проверка по вода на язовир „Мандра“, съобщиха от агенцията. В хода на проверката бяха открити и извадени от водата 4500 м хрилни мрежи, поставени в работно положение, с улов в тях на риба..

публикувано на 22.09.23 в 15:20

Несебърското училище "Любен Каравелов" дари над 2 хиляди лева за пострадалите от наводнението в Царево

Учениците, учителите и родителите от СУ"Любен Каравелов "-гр.Несебър проявиха съпричастност и събраха средства в подкрепа към пострадалите  хора от община Царево.    "Събрана е сумата от  2557,10 лв., а малките ученици по време на откриването на..

публикувано на 22.09.23 в 14:45

Ямбол и Сливен честваха Деня на независимостта

Денят на Независимостта беше тържествено отбелязан в Ямбол. В празничната церемония участие взеха и представителни военни части от Ямболския гарнизон.  Стотици жители на Ямбол почетоха деня на Независимостта в центъра на града:  " Лично аз не се..

публикувано на 22.09.23 в 14:26
Ива Миткова-Ангелова

Ива Миткова: В Манифеста се подчертава важността на народа

Навършват се 115 години от историческата дата 22 септември 1908 година, обявяването на независимостта на България.  Какво трябва да помним за днешния празник като българи? Това попитахме Ива Миткова–Ангелова, преподавател по история в..

публикувано на 22.09.23 в 14:25

Несебър отбеляза 115 години от Независимостта

Несебър отбеляза 115 години от Независимостта на България с тържествено издигане на националния флаг и празнична програма на пл. „Жулиета Шишманова“.  Кметът на Община Несебър Николай Димитров поздрави с кратко слово, в което подчерта значението на..

публикувано на 22.09.23 в 14:00

Димитър Николов: Денят на независимостта е символ на възвърнатото достойнство на българския народ

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички бургазлии по повод Деня на Независимостта. „Уважаеми съграждани, Днес отбелязваме един от важните и символични дни в нашата история - Деня на Независимостта. С извършването на историческия акт от..

публикувано на 22.09.23 в 12:05

Георги Шагунов - композиторът възпял българската независимост

Георги Шагунов - капелмайсторът на 24-ти Черноморски полк в Бургас написва Химн на независимостта. Наричат го “Бащата на музиката” заради големите му заслуги за развитието на този вид творчество в морския град, а и в България.  Той е..

публикувано на 22.09.23 в 11:00