Георги Лапчев, кмет на Царево (архив)

Скептичен съм, че ремонтът на пътя Бургас - Царево ще се случи

Кметът на Царево не е оптимист за ремонта на главния път от и за Бургас, както и за този към Малко Търново. Над 10 години двете отсечки чакат своя ремонт и според Георги Лапчев ще почакат и още, предвид несигурната политическа обстановка у нас...

публикувано на 24.01.23 в 11:27
снимката е илюстративна

Свински кожички и цвекло в шпековите салами "Бургас"

Шпековите салами под наименованието „Бургас“ са далеч от оригиналната рецепта и съдържат повече допълнителни съставки, отколкото месо. Това коментира Богомил Николов от Българската национална асоциация "Активни потребители", които са изследвали 25..

публикувано на 24.01.23 в 11:06

"Експертът говори" на 24 януари:

Всеки един от нас през последната година е пазарувал малко или много през онлайн платформи за търговия. Някои от тези търговци са били коректни, а други не. Случвало се е при пътувания в Европейския съюз да попаднем и на неточни авиопревозвачи, които са..

публикувано на 24.01.23 в 10:44

За два месеца затварят частично пътя за кв. "Лозово" в Бургас

Временна организация на движението се въвежда на пътя  BGS 1034 от кръстовището с ул. „Одрин“ до бургаския кв. Лозово. Там ще е затворена едната лента с възможност за  разминаване в другата. Участъкът е сигнализиран с временна светофарна уредба...

публикувано на 24.01.23 в 10:38
снимката е илюстративна

Предстои обществена поръчка за трасето от Бургас до Царево

„През 2023 г. предстои да се обяви обществена поръчка за трасето от Бургас до Царево. Неговата дължина е почти 53 км, където попада и съоръжението пътен възел „Черноморец“. Това заяви служебният регионален министър, арх. Иван Шишков, в отговор на..

публикувано на 24.01.23 в 10:01

Бургазлии са разединени относно референдума за президентска република

Бургазлии не са единодушни дали биха гласували на референдум за преминаване към президентска република, както и дали тази форма е удачна за управлението на нашата страна. Много ще се въздържат ако се стигне до референдум, а задруги точно президентска..

публикувано на 24.01.23 в 09:45

Промяна на движението в района на "Пода"

Заради изграждане на интегрирана система за управление на трафика в Бургас, от 11:00 часа днес до 17:00 утре, на главния път Бургас-Малко Търново в района  на местността „Пода“ ще бъде въведена временна организация на движението на автомобили,..

публикувано на 24.01.23 в 08:51

145 години от освобождението на Карнобат

145 години от освобождението на Карнобат от османска власт се навършват днес.  Поклонение пред Братската могила ще бъде извършено днес в града. С ритуал по полагане на венци и цветя ще бъде отдадена почит към загиналите за свободата на Карнобат...

публикувано на 24.01.23 в 08:43

Предлагат разширяване на "синята зона" в Бургас

Разширяване на обхвата на Синята зона в бургаския комплекс „Братя Миладинови“, предлага в докладна записка кметът Димитър Николов. В мотивите си той се позовава на постъпили искания от граждани в Общинското предприятие „Транспорт“.  Неправомерно..

публикувано на 24.01.23 в 08:10

Отвори очи с БНР Бургас на 24-ти януари

Темите в предаването днес от 7 до 10 часа: "Има такъв народ" започна подписка за свикване на национален референдум. Въпросът в него е "Подкрепяте ли провеждане на избори за Велико НС, което да реши въпросите за промени във формата на държавно..

публикувано на 24.01.23 в 07:00