Гълъбите от паметника на Коджакафалията са у автора Радостин Дамасков

Два от трите гълъба на паметника на Александър Георгиев-Коджакафалията са изчезнали-сигнализираха в социалните мрежи бдителни бургазлии. Повечето заподозряха вандалско посегателство.  Проверка на Община Бургас показа, че птиците са свалени от постамента..

обновено на 19.09.23 в 15:44

Възстановен е светофарът на „стъкленото“ кръстовище в Сливен

Възстановен е светофарът на „стъкленото“ кръстовище на бул. „Илинденско въстание“ в Сливен. Повредената секция е подменена нацяло. Всички светофари работят в обичайния си режим, възстановено е нормалното преминаване през кръстовището. Припомняме, че..

публикувано на 19.09.23 в 15:17

Затварят временно кръстовището между "Фердинандова" и "Дебелт" от утре

Затварят за движение  кръстовището между улиците „Фердинандова“ и „Дебелт“. Ще бъде временно ограничено движението от 9 часа утре до 23 септември. Причината е полагане на нова асфалтова настилка. 

публикувано на 19.09.23 в 15:12
снимката е илюстративна

Държавата дофинансира ремонта на общинските пътища в Средец

Ремонтът на общинските пътища в Средец ще бъдат дофинансирани от държавата, информират от местната администрация.  Половината от нужната сума за  рехабилитацията на тези пътища е била осигурена през 2022 година.  А с лед извършени проверки за..

публикувано на 19.09.23 в 15:12

Безплатна кампания за кастрация на домашни любимци предстои в Сливен

Екип от ветеринарни лекари и техници пристига в Сливен. Те ще осъществят 10-а поредна безплатна кампания за кастрация на домашни любимци, дворни кучета и котки.  Кастрацията е насрочена за периода 22 – 25 септември 2023 г.  Услугата ще бъде напълно..

публикувано на 19.09.23 в 12:55

Честваме Световния ден на мира с концерт на Военноморските сили

С концерт на представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България утре /20 септември/ ще бъде отбелязан Световния ден на мира – 21 септември. Събитието е от 17.30 часа в градинката до Часовника. Диригент на оркестъра е..

публикувано на 19.09.23 в 11:47

Продължава дарителската кампания за Царево

Продължава кампанията по набиране на средства за възстановяване на щетите от наводненията в Община Царево. Над 117 хиляди лева са постъпили по банковата сметка на Царево до 18 септември / понеделник /. Средствата ще бъдат разходвани прозрачно..

публикувано на 19.09.23 в 11:19

Земеделци от Ямбол и Бургас са в готовност да блокират "Петолъчката"

Земеделски производители от Ямбол и Бургас са в готовност да блокират движението на пътен възел "Петолъчката". В момента трафикът в района не е затруднен. Тежка земеделска техника е паркирана в близост до крайпътните заведения до пътния възел и по..

публикувано на 19.09.23 в 10:56
Пречиствателната станция на язовир

Продължават строително - монтажните дейности на язовир Ясна поляна

Продължават строително - монтажните дейности за временно укрепване на носещата конструкция на резервоара за питейна вода на язовир Ясна поляна, съобщават от ВиК - Бургас. Това ще доведе до аномалии във водоснабдяването от 7.00 ч. до 18.00 ч. в Равадиново,..

публикувано на 19.09.23 в 09:02

Земеделците в Югоизточна България са готови за нови блокади

Земеделски производители от Югоизточна България са в готовност и днес да блокират движението на пътния възел "Петолъчката". През цялата нощ там останаха десетки селскостопански машини, охранявани от частна фирма. По- късно през деня, се планира нов протест,..

публикувано на 19.09.23 в 08:17