Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диджеи организират трибют за Анди Флетчър от "Depeche Mode"

"Depeche Mode" е синтпоп група от Англия, основана е в гр. Базилдън през 1980 г. Нейният стил отначало е ню уейв с елементи на ню романтик, а през 90-те години са окачествявани като алтернативна рок група.

Участниците в групата са Мартин Гор – текстове, музика, китара, синтезатор, вокали, бекграунд вокали, Дейвид Геън – фронтмен, вокали, текстове, Андрю Флечър – синтезатор, мениджър.

Бивши участници в групата са Алън Уайлдър – клавиши, ударни, програмиране (от 1982 до 1995 г.) и Винс Кларк – текстове, синтезатор (от 1980 до 1981 г.)

Едно специално събитие, посветено на съоснователя на "Depeche Mode" Анди Флетчър (1961-2022) ще се проведе в София. Събитието ще е точно в деня, в който Флеч щеше да навърши 61 години.

Диджеите и организатори на събитието са Мирослав Георгиев - "Shunt" и Николай Събев - "N:Mode".

За голяма част от хората това събитие ще даде възможност да си припомнят любими моменти с Анди около трите му самостоятелни гостувания в България като диджей, както и двата концерта на "Depeche Mode" в София през 2006 и 2013 г.

Повратен момент в кариерата на "Depeche Mode" е превръщането им в тотален хит в Америка и сякаш до днес се слуша повече там, отколкото в родната Англия.

Те са поканени да изнесат там грандиозен концерт, който е заснет и издаден на видеокасета, която заема 1-во място в класацията на списание "Билборд".

През 1990 г. излиза феноменалния албум "Violator". С него започва с едно от любимите парчета на Флеч - "World In My Eyes". Представянето на тази песен у нас на 21 юни 2006 г. е един от най-милите моменти между Анди и българската публика  и според гостите „това си остава един от най-силните концерти като енергия и заряд, които е имало в България“.

Те определят Анди Флечър като много приветлив, земен, винаги готов да говори с феновете си, да се снима с тях.

Флеч дойде в България, като DJ цели три пъти. Остави прекрасни спомени във всички свои фенове с партита, които направи в Каварна и София.

Събитието, посветено на Анди, ще се проведе в голямата зала на клуб "MIXTAPE 5", бул. "България" 1, подлез "Галерия". Вратите отварят в 20:00ч. Вход свободен.

Гости на събитието ще бъдат част от диджеите, които са пускали с Флечър по време на гостуванията му "kiril101", "N:Mode", "julianep", "Shunt".

"julianep" и "Shunt" пускаха с него на  фестивала на Каварна през 2007 г., а "N:Mode" бе част от зимния гиг на Анди в София през същата година.

По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна