Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев: От ”Локхийд Мартин” обещават възстановяване на производството на поръчаните от България Ф-16

Среща на президента Румен Радев с представители на "Локхийд Мартин"
Снимка: press@president.bg

Американската компания "Локхийд Мартин" работи усилено по възстановяването на производството на поръчаните и заплатени от България изтребители Ф-16.

Такива уверения е получил държавният глава Румен Радев от представители на компанията, с които е разговарял в президентството.

От компанията обявиха забавяне в производството заради трудности, предизвикани от пандемията, но пред Радев са изявили готовност както за възобновяване на производството, така и да подкрепят българските ВВС в изграждането на необходимото наземно оборудване и поддръжката на американските самолети.

Според президентският пресцентър, на срещата Радев е заявил, че амбициите на страната ни за модернизация на Въоръжените сили не се свеждат само до закупуване на военна техника, а до трансфер на технологии в полза на българката отбранителна наука и производство.

По време на срещата на "Дондуков" 2 държавният глава подчерта, че индустриалното сътрудничество и обменът на технологии стимулират производства с висока добавена стойност и създават перспективи за дългосрочно и устойчиво партньорство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна