Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Twitter нае правната кантора Wachtell да съди Илон Мъск за прекратяването на сделката за $ 44 млрд.

Лого на Туитър и Илон Мъск

Twitter нае елитната правната кантора Wachtell да съди Илон Мъск за прекратяване на сделката за 44 млрд. долара

"Туитър" (Twitter) нае елитна адвокатска кантора Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, докато се готви за съдебна битка срещу Илон Мъск, който реши да прекрати придобиването на компанията за социални медии за 44 млрд. долара, съобщава "Файненшъл таймс", цитирайки източници, запознати със ситуацията.

Компанията от Сан Франциско се готви да заведе дело в съда на Делауеър срещу Мъск в началото на тази седмица, каза един от източниците.

Мъск обяви в петък, че планира да се оттегли от сделката си за закупуване на Twitter, цитирайки три нарушения на споразумението по придобиването на социалната интернет медия.

В отговор Twitter се зарече да настоява милиардера да спазва първоначалните условия на сделката и цена от $ 54,20 на акция, което може да се превърне в объркана правна битка, която ще диктува бъдещето на компанията.

Wachtell Lipton има може би водещата практика за съдебни спорове в Делауеър, където са регистрирани повечето публични компании в САЩ. Правната кантора защитава компании в съдебни дела за нарушаване на фидуциарни сделки и нарушени споразумения за сливане в рамките на щата.

Акциите на Twitter поевтиняват с над 6% на извънборсовата търговия преди днешния старт на пазарите на Уолстрийт.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна