Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) с втори успех, удари ЦСКА 1948

Футболистите на Ботев (Пд) записаха втора победа в шампионата след 2:0 срещу ЦСКА 1948
Снимка: sportal.bg

Отборът на Ботев Пловдив победи състава на ЦСКА 1948 с 2:0 в мач от десетия кръг на първа футболна лига. Домакините  поведоха в резулата в добавеното време на първата част, когато Антоан Бароан бе точен от дузпа. Французин удвои головата си сметка в началото на втората част на празна врата след пас на Елвис Ману.

С успеха „жълто-черните“ се изкачват до 12-ата позиция с актив от седем точки. ЦСКА 1948 остава лидер с 20 пункта. В следващия кръг Ботев Пловдив гостува на Спартак Варна, докато „червените“ приемат Септември.

В шестата минута Роберто Пунчец върна топката неубедително към Хидайет Ханкич, но стражът на Ботев изчисти. Четвърт час по-късно Ботев пропусна златен шанс да поведе. Рой Херман шутира от границата на наказателното поле, Антоан Бароан остана неподвижен, а топката се удари в него, след което Даниел Наумов се намеси и изби в корнер.

В 26-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от ъглов удар, стигна се до разбъркване в наказателното поле, Ангел Бастуов стреля от непосредствена близост, но не уцели вратата.

В последната минута от редовното време Ботев получи дузпа за нарушение на Стив Фуртадо срещу Мохамед Брахими. Зад топката застана Антоан Бароан, който остана спокоен и излъга Даниел Наумов за 1:0.

Ботев Пловдив започна ударно втората част, след като в 48-ата минута Елвис Ману бе изведен сам срещу Даниел Наумов, но без капка егоизъм подаде към Антоан Бароан, който на празна врата реализира второто си попадение в мача.

В 55-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от ъглов удар, Ивайло Чочев се оказа на пътя на топката и стреля с глава, но право в ръцете на Хидайет Ханкич. Шест минути по-късно Реян Даскалов сгреши при изнасянето на топката и Антоан Бароан му отне, след което остана очи в очи с Даниел Наумов, като бе близо до хеттрик, но Наумов спаси.

В 65-ата минута Дани Наумов отново показа страхотен рефлекс и отрази много добър удар на Елвис Ману, който бе останал сам срещу българския национал. Минута по-късно Джонатан Перейра предостави прецизно центриране на главата на Ивайло Чочев, като голмайсторът на първенството стреля с глава, но Ханкич изби в корнер.

В 69-ата минута Джеймс Ето'о нанесе тежък удар от дистанция, но Наумов отново отрази, след това Мохамед Брахими пое топката и стреля, но вратарят на "червените" отново спаси.

В 77-ата минута Дилан Мертенс изведе Елвис Ману, той чукна топката към нидерландеца, който вкара на празна врата, но попадението не бе зачетено заради засада на Ману.

Четири минути по-късно Денислав Александров центрира отдясно за Александър Колев, който игра с глава, но Ханкич улови безпорблемно.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна