Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 12 души при специализирана полицейска операция в Старозагорско

9 от тях са мигранти

| обновено на 23.09.22 в 11:48

12 души са задържани при специализирана полицейска операция в Старозагорско. 9 от тях са мигранти, задържани от екип на РУ Чирпан и служители на Пътна полиция, съобщи комисар Илиян Илиев, началник на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР-Стара Загора.

"Другите 2-ма са извършители на кражби", поясни комисар Илиев и каза, че "има информация за незаконно съхранение на дървен материал на пет адреса в община Николаево. Вече е иззет такъв от две места и са издадени досъдебни производства заедно със служители на Държавно горско стопанство, с които продължават проверките". 

323 лица и 161 МПС са проверени към момента. Образувани са 3 бързи досъдебни производства. Две от тях са за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, а едно е за след употреба на алкохол с над 1,22 промила.

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали започна тази сутрин. Тя се провежда на територията на ОДМВР-Стара Загора, съвместно с ГД "Жандармерия", ДГС, ОБДХ и НАП, съобщават от ОД на МВР - Стара Загора.

Акцията продължава.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна