Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По мярка "Информиране в държавите членки"

Последен ден за кандидатстване за финансиране на производители на вино

Снимка: БГНЕС

Днес е последният ден, в който българските производители на вино могат да кандидатстват за финансиране по мярка "Информиране в държавите членки" от Националната програма за подпомагане в лозаро-винарския сектор.

Предвиденият бюджет е над 1 милиона лева, като включва европейско и национално съфинансиране

Мярката  се прилага за втори път у нас и цели информиране на потребителите относно отговорната консумация на вино и риска, свързан с вредната консумация на алкохол .

Допустимите за финансиране дейности са свързани с провеждане на информационни кампании в медиите, изработване на информационни материали като брошури, дипляни, плакати, билбордове и др., създаване на уебсайт, участие в различни инициативи, изложения, панаири, фестивали и конференции.

За подпомагане имат право да кандидатстват признати организации на производители на лозаро-винарски продукти, както и други професионални организации, работещи основно в лозаро-винарския сектор, с не по-малко от двегодишна история считано от датата на първоначалната регистрация.

Максимално допустимата стойност на един проект по мярката в рамките на този  прием е 200 000 лв., като в стойността са включени европейско, национално съфинансиране и самоучастие на кандидата.

Проектите трябва да приключат в рамките на финансовата 2023 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна