Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милев и Нестеров на четвъртфинал на двойки

Пьотр Нестеров (вляво) и Янаки Милев играха за първи път като дует.
Снимка: Sofia Open

Янаки Милев и Пьотр Нестеров се класираха на четвъртфинал на двойки на АТР 250 тенис турнира в София.

Участващите с „уайлд кард“ от организаторите българи … американските близнаци Джак и Джейми Ванс с 6:4, 6:4 след 76 минути игра в първия си мач като дует изобщо.

Тийнейджърите Милев и Нестеров направиха пробив на 2:1 след двойна грешка на Джак Ванс. При 5:4 Нестеров сервираше за спечелването на частта. Нашата двойка стигна до сетболи при 40:30 и се поздравиха с успеха при първата възможност след ретур в аут.

В третия гейм на следващата част се стигна до решаваща точка при сервис на американците, но те успяха да измъкнат подаването си за 2:1. В петата игра българите поведоха с 40:15 при сервис на Джейми Ванс и пробиха при третата възможност, за да поведат с 3:2. След това затвърдиха с гейм на нула. При 5:4 Милев сервираше за победата в срещата. Нашите поведоха с 40:0 и приключиха при първия мачбол.

На четвъртфиналите Янаки и Пьотър се изправят срещу вторите в схемата Рафаел Матош (Бразилия) и Давид Вега Ернандес (Испания). Другата българска двойка Александър Донски и Александър Лазаров трябва да играе срещу водачите Симоне Болели и Фабио Фонини от Италия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени