Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са задържани при спецакция в бургаския кв. "Победа"

При специализираната полицейска акция са задържани двама души в ромския квартал „Победа“ на Бургас. В акцията участват служители на Районното полицейско управление и жандармерията. 

Това е третата полицейска акция в бургаския квартал „Победа“ за една седмица. 

"Едното лице е с около 2 кг акцизни стоки - тютюн без бандерол. В къщата на другото лице се намериха около 180 пакетчета с друсан чай. Тегло от около 80 гр. с опаковките. След експертизата ще стане ясно какво наркотично вещество е използвано за обработката на този чай и чистия грамаж на наркотичното вещество", информира началникът на РПУ Стамат Христов. Той допълва, че на тези два адреса няма съмнение за купуване на гласове. 


В 9 часа сутринта беше изведен от дома му мъж на средна възраст, за който има данни, че продава чай с наркотично вещество. Съседите му не знаеха с какво се занимава.

При полицейска акция в община Сунгурларе има също задържан. Арестът там е по сигнал за незаконен дърводобив, лихварска дейност и корупционни практики при търгове за дърводобив.


41-годишен криминално проявен мъж е задържан и в бургаския квартал “Меден рудник”. Той притежавал вещи, предоставяни му от трети лица, вероятно предмет на кражби. Целта е била тези стоки да се пласират  на занижени цени. 

По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени