Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освен Иво Масларов, за убийството с обвинения са и бившият служител от НСО Борис Иванов и Петър Костов

Германия върна у нас Иво Масларов, обвинен като поръчител на убийството на Станка Марангозова

Снимка: БГНЕС

Германия върна у нас Иво Масларов - обвинен като поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Той беше издирван с червена бюлетина от Интерпол.

След едногодишно издирване вчера той е бил екстрадиран от Германия, каза говорителят на Военно-окръжната прокуратура Евгения Деянова: "В резултат на съвместните органи и усилията на международните институции и местните власти същият бил установен в метрото в град Берлин при извършена проверка, при което е задържан и предаден в изпълнение на европейската заповед за арест. Промяна на външността не мога да кажа да е имало. Или външността не е била обстоятелство, което да затрудни органите да установят неговата самоличност и както виждате, резултатът е налице".

На 10 октомври 2019 година Марангозова беше застреляна в главата от моторист, който преминава край паркирания ѝ автомобил, а до трупа ѝ имаше бяла роза.

Разследващите задържаха като организатор на покушението офицера от Националната служба за охрана Борис Иванов, а като извършител на убийството - Петър Костов.

Прокуратурата посочи Иво Масларов като поръчител. Предполага се, че мотивите за убийството са неуредени финансови отношения между поръчителя и жертвата.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за Иво Масларов.  Делото все още е на етап досъдебно производство, уточниха от държавното обвинение.

Пред сградата на Военно-окръжна прокуратура-София се проведе брифинг във връзка с издирвано от Интерпол лице, което е върнато в България. На брифинга присъстваха Кирил Пейчинов, Евгения Деянова(на снимката); БГНЕС.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна