Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурен протест с вувузели срещу откриването на българския клуб в Охрид

Снимка: БГНЕС

Няколкостотин души надуват вувузели и скандират: "Българи - татари и фашисти" в Охрид пред сградата, където трябва да бъде открит официално българският клуб "Цар Борис III", съобщава БГНЕС.

Част от протестиращите носят и плакати с надписи срещу България и с призиви срещу Европейския съюз, който подкрепял "фашистките искания на България".



Протестът официално бе подкрепен лично от лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който призова за "масово участие в протеста срещу откриването на българския клуб "Цар Борис III".

Към призивите за участие в протеста се присъедини и проруската формация на Димитър Апасиев "Левица".

Припомняме ви, че Мицкоски и Апасиев бяха основните организатори на протестите срещу френското предложение за започване на преговори за членство на РСМ в ЕС това лято.

Часове преди откриването на клуба в Охрид депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и член на ръководството на тази партия Антонио Милошоски съобщи, че той лично днес ще внесе в парламента в Скопие "проектозакон, забраняваш създаването и регистрирането на сдружения, които имат пряка връзка с Третия Райх и фашисткия режим".




По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна