Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет филмови премиери в Дните на японската култура

Снимка: ФБ/Дни на японската култура

Пет филмови премиери ще се състоят в рамките на 33-ите Дни на японската култура в България. Събитията ще са в Дома на киното в столицата, съобщават от посолството на Япония у нас. 

Първата прожекция е част от японската галавечер на кино-литературния фестивал „Синелибри“, който се провежда в момента. Тази вечер в Дома на киното ще бъде представен филмът „Тонби“. Пак там утре и в неделя зрителите могат да видят лентата „Красива звезда“ по мотиви от новелата от Мишима Юкио  "Банан? По това време на нощта?", "Мечът на умиротворението" и "Почти чудо".

В програмата на Дните на японската култура е и включена и изложбата "Японските изкуства – красота и мъдрост", който вече е подредена в Ларгото в столицата. 

Предвидени са и три концерта, обединени под мотото „Пулсът на Япония в сърцето на България“. Музикалното дуо Велина Петкова (цигулка) и Юске Хосака (пиано), които са докторанти от Национална музикална академия "Проф. П. Владигеров", ще изпълни японска камерна и клавирна музика. Те ще изнесат концерти във Варна утре, в Пловдив в събота и в понеделник в София. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна