Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сарандева отпадна от националния по хандбал

Хандбалните националки тренират в Габрово.
Снимка: БФХандбал

Лора Сарандева отпадна от състава на националния  отбор на България по хандбал за жени за световните квалификации срещу Италия през следващия месец.

Състезателката на френския Тулуза е с контузия в глезена и няма да бъде на разположение на треньорките Петя Панчева, Веселина Златева и Анита Хараланова при завръщането на дамската селекция на страната на международната сцена след 6-годишно прекъсване.

Гардът Сарандева не пристигна за втория подготвителен лагер в Габрово, който започна в сряда. Освен нея, треньорският екип няма да може да разчита и на опитните Стефка Агова (Свиленград) и Соня Богданова (Бяла), които не се отзоваха на повиквателните по лични причини.

Така групата, която тренира в зала "Орловец", остана от 16 състезателки. От чужбина пристигнаха Ивон Дюлгерова (Местрино, Италия), Мари Томова (Будучност, Черна гора), Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова (Шпаркасе Блау-Вайс Фелдкирх, Австрия), Полина Генчева (Ларвик, Норвегия), Маринела Панайотова (Понтиния, Италия), Стефани Петрова (Ферара, Италия) и Гергана Грозданова (Топличанин, Сърбия). 

От състезаващите се в българския шампионат в представителния тим са включени Габриела Георгиева и Стиляна Павлова (Сливница), Кристина Миланова (Свиленград), Емилия Самуилова, Гергана Александрова и Екатерина Стефанова (Търновград), Ирене Иванова (Бяла) и  Десислава Николова (Етър 64).

Българките ще тренират в Габрово до неделя, след което ще отпътуват за Варна, където на 2 ноември (сряда) от 18:00 часа в Двореца на културата и спорта е първият двубой с Италия. Реваншът е на 6 ноември (неделя) в Киети.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна