Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът „Жълт олеандър“ ще бъде прожектиран безплатно в Бургас

Любителите на съвременното българско кино ще могат днес да се насладят на филма „Жълт олеандър“и да зададат своите въпроси в дискусия със Стефани Ивайло, която играе главна женска роля, Николай Мутафчиев (продуцент) и Лъчезар Аврамов (режисьор).

Сюжетът на "Жълт олеандър“ разказва за това какво включва перфектният план на съмнителен български политик за висок пост в Брюксел. А именно - красивата му млада съпруга Йоанна, една вила в планината, бивш италиански премиер и една тайна среща, която трябва да реши всичко. В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник и едно безжизнено тяло, които объркват всичко. В България не се правят филми в жанра „черна комедия“, казва Николай Мутафчиев.

"Жанрът не е характерен за нашата кинематография. Черна комедия, аз даже ми е трудно да се сетя за друга. Има някакви леко в посоката, но в пълния смисъл на жанра не мисля, че има подобно нещо".

Главните роли в „Жълт олеандър“ са поверeни на любимите български актьори Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Мариан Вълев, Леонид Йовчев, Елени Дикидис, както и на италианския актьор Лука Гобо.

Прожекцията е от 17.00 ч. в зала "Тончо Русев“ на Културен дом НХК


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна