Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еден Азар: Съдиите трябва да ни пазят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгийският национал Еден Азар призова съдиите на Световното първенство по футбол в Катар да защитават играчи като него и бразилеца Неймар.

Азар бе вторият най-фаулиран футболист на турнира след първия кръг от груповата фаза, а на първото място се нареди Неймар.

Бразилецът се контузи в срещата със Сърбия и вероятно ще пропусне следващите два мача на своя отбор.

„Винаги казвам, че ако ме фаулират, значи владея топката, така че това е добър знак, част от играта ми. Но повече играчи като мен, като Неймар, Винисиус Жуниор, биват фаулирани. Трябва да се справяме с това, няма проблем. То е част от играта“, каза 31-годишният белгиец.

„Просто не надявам, че противниците ще получават жълти картони по-често от сега, защото тогава ще намалеят и нарушенията. Реално погледнато, ако не е извършено нарушение срещу теб, значи не си притежавал топката“, обясни Азар.

„Засега се чувствам отлично. Играх 65 минути и мисля, че се представих добре. Но все още може да напредваме доста като отбор. Следващият ни мач е след четири дни, аз се възстановявам добре. Да играя е най-важното нещо за мен“, заяви още Еден Азар.


По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна