Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима загинали при катастрофа в Старозагорско

| обновено на 29.11.22 в 16:05
Снимка: Георги Манев

Трима души - две жени и един мъж,  са загинали при катастрофа между две коли в Старозагорско.  Други шестима са ранени. Инцидентът е станал на пътя между селата Средец и Тракия. Пътят между двете села е все още затворен. Движението в двете посоки се осъществява през село Опан. На място има полицейски екипи.

Инцидентът е станал днес около 11,20 часа. Според първоначалната информация лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от 45-годишен мъж се е сблъскал с миниван, марка „Сеат Алхамбра“, управляван от 38-годишен водач.

В резултат на удара са починали водачът на минивана и две жени, които пътували в него. Пострадали са още 6 лица – водачът на лекия автомобил „Ауди“ и спътникът му, както и други четирима пътници в минивана – две жени и двама мъже. На същите се оказва медицинска помощ в УМБАЛ "Проф. д- рСтоян Киркович".

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна.  

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Извършва се оглед на местопроизшествие, предстоят разпити на свидетели - очевидци и изготвянето на множество експертизи.

На мястото на тежкото пътно произшествие беше Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора. Той съобщи, че миниванът е с транзитни номера, а Аудито е със сливенска регистрация.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна