Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руското военно министерство смята Украйна за отговорна за атаките срещу 2 военни летища в Русия

Ген. Игор Конашенков
Снимка: архив ЕРА/БГНЕС

При днешните атаки с бойни дронове срещу руските военни летища в Рязанска и Саратовска област са загинали трима военнослужещи, а други четирима са били ранени. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, като обвиниха за атаките Украйна. 

На извънреден брифинг тази вечер говорителят на министерството ген. Игор Конашенков заяви, че са били направени опити за удари с реактивни безпилотни летателни апарати съветско производство по военните летища "Дягилево" в Рязанска и "Енгелс" в Саратовска област.

Летящите на малка височина дронове са били прихванати от руските въздушно-космически сили, каза Конашенков и уточни: "В резултат на падането и взрива на реактивните безпилотници на територията на руските летища незначително е била повредена обшивката на корпусите на два самолета". 

Конашенков квалифицира нападенията като неуспешен опит за саботиране работата на далечната авиация: "Нанесен е масиран удар с високоточно оръжие с въздушно и морски базиране. Целта е постигната. Всички набелязани 17 обекта са поразени". 

Разстоянието от фронтовата линия в Украйна до военното летище "Енгелс" е около 700 км, а до "Дягилево" - 500 км.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна