Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аплодисменти за Христо Шопов в Чикаго

Снимка: ФБ/Христо Шопов

От Ветровития град, както още е известен Чикаго, започва турнето на актьора Христо Шопов в Северна Америка. Театралният салон  в предградието Елк Гроув беше пълен в очакване на моноспектакъла "Не е за телефон".

Автори на текста са Лиза Шопова и Елин Рахнев, а изпълнението на Христо Шопов. Съвпадението във фамилиите на Лиза и Христо не е случайност. Те са познатите артисти, братът и сестрата от актьорското семейство Шопови, но сега са в по-необичайни роли.

Лиза освен автор на текста е и режисьор на спектакъла, а брат ѝ Христо Шопов, познат най-вече като изпълнител на сериозни и драматични роли  сега  представя нещо по-различно, което публиката не само забеляза, но и оцени:

"Нещо ново, нещо различно. Имаше много интересни и забавни моменти…И въобще професионализма на този актьор много ми допада", коментира Миглена Кьосева.

"За мене беше доста весело. Отразяващо българската реалност малко", коментира на свой ред Емил Генов.

"Хубаво е да идват български театри тук….На нас ни липсват хубави български неща, български театри, българската книга", каза и Наталия.

След Чикаго Христо Шопов ще представи моноспектакъла "Не е за телефон" и за българите в  Бостън, Ню Йорк, Вашингтон, Лас Вегас, Торонто и Монреал.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна