Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново ще инвестира близо 80 000 лв. в ремонт на пешеходните подлези

Десетина са пешеходните подлези във Велико Търново и са в лошо състояние
Снимка: Здравка Маслянкова

Близо 80 хиляди лева ще инвестира тази година Община Велико Търново в ремонта на пешеходните подлези в града. В момента нито едно от съоръженията не е в изправно състояние.

Десетина са пешеходните подлези във Велико Търново и са в лошо състояние, което е причина да не се използват от гражданите. За последно съоръженията са били ремонтирани през 2017 година, но проблемите остават, посочи на последното заседание на Общинския съвет кметът на Велико Търново Даниел Панов. 

"На ул. "Магистрална" в момента има течове в подлеза от републикански път Севлиево – Омуртаг, за което сезирахме Областно пътно управление за предприемане на действия за отводняване на техния път. Друг проблем в поддръжката на подлезите са вандалските прояви, включително чупенето на лампи".

За тази година в инвестиционната програма на общината ще бъдат включени 78 200 лв. за ремонт на подлезите. Единственото съоръжение с видеонаблюдение е подлезът между автогара "Юг" и жп гарата, но камерите не работят.

Предстои с новата обществена поръчка за видеонаблюдение във Велико Търново това да бъде направено и в пешеходните подлези, посочи кметът Панов.

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна