Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Как да те намеря" – новият сингъл на Крис Гран

Кристиан Грънчаров е музикален изпълнител и автор на песни, който твори под псевдонима Kris Gran. Насочен е към създаването на нова българска музика в поп жанра, с примеси от много други стилове като рок, R'n'B, хип-хоп, фънк и др. Участва във формати като X Factor и Гласът на България, които му дават възможност да стигне до по-широк кръг публика. Завършва "Поп и джаз пеене" и "Педагогика на обучението по музика" в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в София. Работи с имена като Владимир Ампов - Графа и Поли Генова. Участва във вокален ансамбъл "Фортисимо", който е носител на много титли и награди и е многократен световен победител на хорови конкурси в държави като Латвия, Република Южна Африка, Швеция, Белгия и Полша.

Най-новата му авторска песен "Как да те намеря" ни завладя с разчупеното си модерно звучене и с успешната комбинация на различни стилове, така характерна за Kris Gran. Темата, която го вълнува в случая е насочена към технологиите, които напоследък се развиват изключително бързо и заемат все по-значимо място в нашия свят. Идеята е, че освен наш помощник, използвани прекалено, те могат да се превърнат във вредител. "Колкото ни помагат, толкова можем и да изгубим пътя си в това тяхно бурно развитие. Важно е ние да ги използваме и да не попадаме в капан, в който да сме ощетени и да сме роби на технологиите, вкл. на социалните мрежи" – разказва Kris Gran. Според него, посланието на песента си личи най-вече във видеото, в което, освен автора и изпълнителя, виждаме и много негови колеги, както и неговата приятелка.

"Как да те намеря" е по музика и текст на Kris Gran, аранжиментът е направил заедно с Христо Нейчев и Емилио Мархолев, с които си сътрудничат отдавна. Песента е създадена с помощта на Национален фонд "Култура".

Режисьор на видеото е Иван Бъчваров, също част от дългогодишния екип, с който Kris Gran работи.

Не виждахме това, което предстои,
От радост как светът ни ще се промени.
Свикнахме със затворени души,
И сме сами.
Опитвам се да те намеря,
Мислите в ума ми ме карат да полудея:
"Как можа да я изпуснеш?!
Никога не беше срещал някой като нея!"
Не просто поредната хубавица,
Една от малкото будни в тази матрица -
Поезия с красива корица.
Как да те намеря,
Как теб да намеря,
Щом пак съм с друга,
А теб търся в нея?!
По публикацията работи: Михаил Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!