Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Перник отдава на концесия 5 обекта

Снимка: БГНЕС

Пет обекта да бъдат отдадени на концесия чрез открита процедура и публично-частни партньорства, предлага Община Перник. Предложението е залегнало в проекта на годишната Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, чието обществено обсъждане е насрочено за 24 февруари.

За поредна година предложени за концесия са хижите „Кралев дол” и „Славей”. Списъкът включва още минералната вода в кв. "Бела вода", терен в квартал „Драгановец” за изграждане на многофункционална спортна площадка за футбол, волейбол и хандбал и терен, попадащ в двора на 9-то средно училище в Перник за изграждане на многофункционална спортна площадка за тенис на корт и футбол. 

17 млн. лв. са очакваните постъпления от управление и разпореждане с общински имоти. В сравнение с миналата година сумата е с 5 млн. лв. по-малка. Най-много - над 10 млн. лв., са очакваните приходи от продажби на терени. Предвидени за продажба са 112 общински терени в град Перник и в десет населени места, както и 7 сгради на територията на Перник и селата Боснек, Студена и Расник. На продажба ще подлежат и 10 общински жилища.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна