Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томова отстъпи на олимпийската вицешампионка в Линц

Виктория Томова
Снимка: Ройтерс

Виктория Томова отпадна в първия кръг на основната схема на WTA 250 тенис турнира в зала в Линц, Австрия.

Преминалата през квалификациите първа ракета на България отстъпи на олимпийската вицешампионка от София Маркета Вондроушова с 3:6, 3:6 след 75 минути игра.

В първата част 23-годишната финалистка от „Ролан Гарос“ през 2019-а проби за 2:1 при третата си възможност. След това Томова отрази нови два брейкбола в петия гейм. При 3:5 софиянката сервираше за оставане в частта, но Вондроушова стигна до сетбол и го реализира.

27-годишната Виктория започна много концентрирана във втората част и успя да стигне до първите си точки за пробив, за да направи брейк за 2:1. В следващия гейм българката поведе с 40:15, но допусна връщане на пробива от левичарката от Соколов.Серията на Вондроушова продължи и тя проби отново за 4:2. Но в седмия маратонски гейм Томова успя да направи рибрейк. За съжаление чехкинята веднага пак проби за 5:3 и след това сервираше за победата. Тя поведе с 40:0. Вики отрази първите два мачбола, но при третия не успя.

Българката вкара 71 процента първи сервис, но спечели само 49 процента от точките при разиграването му. Тя направи два пробива в срещата, а допусна пет.

В Линц Томова записа първите си две победи за 2023 година в пресявките на турнира – срещу Барбара Хаас и Анастасия Павлюченкова. Тя си тръгва с 19 точки за световната ранглиста, където е номер 101 тази седмица, както и с 2438 евро от наградния фонд.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна