Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов ще се бори за титлата на европейското до 23 години

Георги Иванов
Снимка: БФБорба

Георги Иванов достигна до финала за титлата на Европейското първенство по борба до 23 години в Букурещ (Румъния). Младият български национал постина две победи, като на старта в категория 125 килограма в свободната борба се наложи над Азамат Хосонов (Гърция) с 6:0, а на полуфинала преодоля и турчина Ал Ефе с 6:2. През миналата година представителят на димитровградската школа стана трети на европейското до 20 години.

Други трима български национали продължават на репешажите утре, след като загубиха на старта от финалистите. Стилян Илиев в категория 61 килограма падна от украинеца Андрил Джелеп с 0:11 и в пресявките ще спори с Давити Абдаладзе (Грузия). Николай Димитров загуби със същия резултат от азера Туран Байрамов и в неделния ден ще излезе срещу Магамед Далиев (Франция) при 74-килограмовите. Илия Христов беше спрян от състезаващия се за Франция Рахим Магамедов също с 0:11 и утре ще има за съперник Владислав Прус (Украйна) в категория 86 килограма.

Репешажите започват от 17:00, докато финалите са от 18:30 часа.

Божидар Джоров остана на пета позиция в категория 65 килограма, след като в малкия финал отстъпи на Микита Хончаров (Украйна) с 0:6.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени