Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Черна гора: Българите имат качество и са агресивни

Миодраг Радулович
Снимка: Архив

Селекционерът на националния отбор по футбол на Черна гора - Миодраг Радулович, говори пред медиите в Подгорица преди началото на лагера, който включва мачове с България в Разград и със Сърбия в Подгорица. Останалите два отбора в група G на Европейските квалификации са Унгария и Черна гора. Именно в петък от 19.00 часа на стадиона на Лудогорец квалификациите за Германия 2024 ще бъдат открити от България и Черна гора.

"Фокусирани сме върху България, а от опит знаем колко важен е стартът и правим всичко възможно да го направим както трябва. Концентрацията е ключова, досега ни наказваха веднага щом загубим концентрацията си в мача. Във всеки момент трябва да знаем защо сме се събрали, какви са целите ни и да направим всичко, за да ги постигнем, започна Радулович.

От първоначалния му списък, обявен преди повече от две седмици, отпаднаха трима души, все заради контузии: Марко Янкович, Урош Джурджевич и вратарят Матия Шаркич.

Тук са футболистите, които са в най-добра форма, които обичайно играят в клубовете си и които нормално могат да изнесат срещи на такова ниво с нужното желание и интензитет. Добре е, че нашите национали имаха позитивен уикенд, така че списъкът с контузените се сведе на три имена, каза още треньорът и допълни: Липсват ни Джурджевич, Шаркич и Янкович и не можем да си позволим лукса да се откажем от който и да е. Съжалявам и за отсъствието на Косович, който претърпя операция на връзките, и няколко други, които имаха дълга зимна пауза... Следим ги всички, те са на фокус. Сега сме избрали най-добрите и в най-добра форма".

Но въпреки че с огромно нетърпение в Черна гора се очаква по исторически, политически и спортни причини срещата със сърбите, то все пак България беше и първата тема на разговора с медиите.

"Важно е да започнем по правилния начин, добрите резултати подобряват атмосферата в и около националния отбор. България е футболна страна, следим я особено покрай Младен Кърстаич, който донесе нова енергия. Той подмлади отбора, българите играят агресивно, искат да наложат темпото и ние трябва да отговорим на това. Промениха и системата на игра. Вижда се, че имат доста добро качество, но съм сигурен, че има с какво да им отговорим в Разград", каза черногорският треньор по отношение на българския отбор.

Попитан как ще подходят неговите футболисти, той каза: "Можем да се адаптираме към съперника, но можем и да атакуваме. Както успяхме да бием Гърция и Румъния, да завършим 2:2 в Турция, със сигурност можем да сме равностойни с българите. Ако съм прав, значи сме близо до добър резултат", коментира още 55-годишният специалист.

След това започнаха отново въпроси за срещата със Сърбия, които обаче той пресече: "Уважавам и България, и Сърбия. Сега обаче се готвим за визитата в Разград. След като мине тя, ще се насочим към Сърбия".


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени