Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба за река Марица в "Двореца" в Балчик за Световния ден на водата

Снимка: ФБ/"Двореца" Балчик

С тематична изложба за река Марица "Двореца" в Балчик ще отбележи Световния ден на водата 22 март. Експозицията ще може да се разгледа в зала "Учебен център" до 17 април. Акцентът в нея е биологичното разнообразие на река Марица като природни дадености и животински видове.

Изложбата е предназначена най-вече за ученическите общности за разясняването на проблемите, свързани със световните водни ресурси и търсенето на варианти за тяхното разрешаване.

Културният център в Балчик се приобщава чрез изложбата към опитите на ООН да ангажира вниманието на населението към проблемите, свързани със световните ресурси на вода.

"Двореца" е отправил покани за посещение на експозицията към учебните заведения от областта. Планирани са открити уроци на ученици от различни класове, както и работни ателиета, в които да се изработят тематични проекти.

Изложбата се състои от 10 образователни постера и макета в реални размери на 11 животни.

Ще може да се види и кратко видео, в което специалисти от различни области споделят интересни факти, свързани с историята, географията и екологията на река Марица. 

Изложбата е създадена по проект на Регионалния природонаучен музей Пловдив.

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна