Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо с нов рекорд, Португалия разгроми Лихтенщайн

Кристиано Роналдо вкара два гола за Португалия срещу Лихтенщайн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Португалия спечели с лекота, с 4:0, първия си мач от група J от квалификациите за Евро 2024. В дебюта на селекционера Роберто Мартинес „мореплавателите“ сразиха Лихтенщайн с 4:0.

Кристиано Роналдо, който подобри рекорда за най-много мачове за национален тим, вкара две от попаденията. 38-годишният нападател на Ал Насър се разписа от дузпа и от пряк свободен удар. По един гол прибавиха Жоао Кансело и Бернардо Силва. След три дни Португалия ще има малко по-сериозен съперник в лицето на Люксембург, докато Лихтенщайн ще премери сили с Исландия.

Португалия доминираше срещу Лихтенщайн от самото начало. Домакините вкараха един от първите си шансове в мача и спокойствието се настани в редиците им. Жоао Кансело овладя пред наказателното поле и с хубав удар порази целта. Вратарят Бенджамин Бюшел определ ено можеше да се намеси по-убедително. В 16-ата минута вратарят на гостите спря Жоао Феликс. Малко след това Кристиано Роналдо стреля над вратата. До почивката добри възможности пропуснаха още Бруно Фернандеш и Жоао Палиня.

Втората част започна ударно за португалците. Те най-сетне удвоиха преднината си. Бернардо Силва засече остро подаване в наказателното поле и разстреля Бюшел. Четири минути по-късно дойде редът и на Кристиано Роналдо. Съдията даде дузпа в полза на Португалия и капитанът не пропусна да се разпише. В 63-тата минута Португалия получи пряк свободен удар в близост до наказателното поле. Кристиано стреля мощно във вратарския ъгъл. Топката мина през ръцете на Бюшел и навести мрежата.

До края португалците можеха да направят победата си още по-убедителна. В 86-ата минута удар от воле на Кансело беше отразен от Бюшел. Дълбоко в добавеното време късметът покри Лихтенщайн, след като Жоао Марио стреля в страничната греда. Все пак Португалия стигна до достатъчно убедителен успех при дебюта на Роберто Мартинес.

В другите два мача от групата, които се изиграха по същото време, Босна и Херцеговина постигна класическа победа с 3:0 срещу Исландия, Раде Крунич вкара два гола за победата на босненците, а един добави Амар Дедич, докато Словакия и Люксембург не се победиха – 0:0.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!