Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападател на Аталанта с хеттрик за Дания

Расмус Хьойлунд (вдясно) вкара три гола във вратата на Финландия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Дания победи състава на Финладния с 3:1 в двубой от Група Н на европейските квалификации за класиране на Евро 2024. Големият герой за „червения динамит“ бе Расмус Хьойлунд. Нападателят на италианския Аталанта заби хеттрик и така реши мача, докато почетното попадение за Финландия вкара Оливър Антам.

На „Паркен“ домакините започнаха вихрено и в 21-ата минута поведоха в резултата. Александър Бах центрира добре от фланга, а в наказателното поле Расмус Хьойлунд посрещна топката, овладявайки я добре и с второто си докосване я прати в мрежата.

В 53-ата минута на двубоя обаче гостите изравниха. Теему Пуки пусна топката в наказателното поле към Оливър Антан, който насочи топката към долния десен ъгъл на мрежата.

Последваха по-силни минути за „червения динамит“. В 62-ата минута Микел Дамсгаард стигна до една отбита топка в наказателното поле и шутира, но Лукаш Храдецки спаси майсторски. Вратарят на Финландия спаси удара на Хьойлунд, а след това отрази и опита за гол на Йоаким Меле. Двадесет минути преди края на редовното време отново стражът на гостите бе на висота, показвайки брилянтен рефлекс при удар на Хьойлунд. В 82-ата минута обаче нищо не можеше да спре сочения от мнозина за новия Ерлинг Холанд футболист и Хьойлунд вкара отблизо с глава, засичайки подаване на Йонас Винд.

В третата минута на добавеното време Хьойлунд оформи своя хеттрик след прецизен удар, завършил с топка в мрежата на Финландия.

Резултати от останалите мачове от Група Н:

Казахстан - Словения 1:1

Сан Марино - Северна Ирландия 0:2


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна