Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детският хор на БНР и „Софийски солисти“ с Великденски концерт на 31 март

Диригент ще е Константин Добройков, солисти ще са Ина Кънчева и Мария Радоева

| обновено на 31.03.23 в 09:56
Снимка: Ани Петрова

Детският хор на БНР и Камерен ансамбъл "Софийски солисти" подготвят изключително музикално преживяване в навечерието на Великденските празници. "Стабат матер" на Перголези ще изпълнят заедно двата водещи състава на 31 март от 19.00 ч. в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Диригент на Великденския концерт ще е Константин Добройков. Солисти ще са Ина Кънчева и Мария Радоева.


Детският хор на БНР и Камерен ансамбъл

 "Стабат Матер" е най-известната творба на Джовани Батиста Перголези (1710-1736). Написана в самия край на толкова краткия му живот, творбата е истински бароков шедьовър. Умиращият композитор превръща класическия текст за скърбящата Божия майка в една от най-въздействащите великденски кантати. Програмата на Великденския концерт включва още "In monte oliveti" от Джанбатиста Мартини и "Amor" ("Lamento della nimfa") от Клаудио Монтеверди.

Детският радиохор и Венеция Караманова с приза


Идеята за поканата към "Софийски солисти", маестро Добройков и блестящите Ина Кънчева (сопран) и Мария Радоева (мецосопран) е на главния диригент на Детския радиохор Венеция Караманова.


Ина Кънчева


Хорът е пял неведнъж с Камерния ансамбъл и с двете солистки, които са започнали впечатляващата си кариера именно от неговите редове.



На 31 март Детският радиохор ще излезе на сцената за пръв път под диригентството на Константин Добройков.

Константин Добройков - диригент

Организатори на концерта са Българското национално радио и катедрата "Музика и мултимедийни технологии" в СУ "Св. Климент Охридски".

Билети в системата на Ивентим и на касата на Рекламно-информационния център на БНР.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна