Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Епизод 500

Театрикон

Кин Стоянов, Кирил Дончев, Василена Винченцо и Емил Янев (от ляво надясно)
Снимка: Калина Станева

В епизод 500 "Трамвай по желание" представя на публиката си своя собствен портрет, във вид на гости, рубрики, събития. Поглед от дистанция към осъществените 500 епизода.

От създаването си целта на предаването е била да покаже с радиосредства всички лица и изражения на театъра, сценичните изкуства, музиката и киното, звездите и обикновените труженици.

Форматът създаде уникална колекция от радиопортрети, изпълнявани през рубриките "Златната карета“, "Царете на комедията“, "Семеен театър“, "Звездопад“, "Директорията“, "Сценични поприща и превъплъщения“, "Светлините на рампата“, "Вън от сезона“, "Театрални съдби“, "Недочакани възкресения".

Много от епизодите на "Трамвай по желание" са записани в Златния фонд на БНР и остават част от националната памет в българското изкуство.

В юбилейния спектакъл номер 500 специален гост и връзка с миналото на предаването е големият композитор на театрална и киномузика Кирил Дончев, а младата актриса Василена Винченцо дава представа за утрешното лице на българския театър.

Снимка – Калина Станева

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!