Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на турнира в Монастир

Изабелла Шиникова се бори до последно.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис на твърда настилка в Монастир, Тунис с награден фонд от 15 000 долара.

31-годишната Шиникова, която е поставена под номер 1 в основната схема, надделя с 4:6, 6:4, 6:0 над Талия Нилсън Гейтънби от Великобритания за 2 часа и 2 минути игра.

Двубоят започна със серия от пробиви и в двете посоки, а 17-годишната Нилсън Гейтънби успя да измъкне първия сет след 6:4. Във втория сет двете тенисистки си размениха по един пробив до 3:3 гейма, след което българката пое контрол над мача.

Шиникова спечели три от следващите четири гейма във втория сет, а в третия бе безкомпромисна, като го затвори, печелейки 16 от заключителните 17 точки.

За място на четвъртфиналите Шиникова ще играе с победителката от мача между Селина Атай от Турция и Ана Бугуфа от Франция.

На двойки обаче Шиникова приключи участието си в турнира. В тандем със сръбкинята Елена Милованович двете отстъпиха с 6:2, 6:7(6), 8-10 на Талия Нилсън Гейтънби и Ела МакДоналд.

Шиникова и Милованович, които бяха поставени под номер 1 в схемата, имаха мачбол в тайбрека на втория сет при резултат 6:5 точки, но го пропуснаха и в крайна сметка британската двойка стигна до обрат, с който Нилсън Гейтънби взе частичен реванш за загубата си в игрлите по единично от Шиникова по-рано през днея.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!