Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серхио Перес ще стартира първи във Формула 1 за Гран при на Маями

Серхио Перес

Мексиканецът Серхио Перес от Ред Бул спечели полпозишън за днешната Гран при на Маями и след като съотборникът му и световен шампион Макс Верстапен остана девети на стартовата решетка.

Надпреварата е тази вечер от 22.30 ч. българско време.

Перес изостава само на шест точки от защитаващия титлата си Верстапен след втората победа на мексиканеца за сезона в Азербайджан миналата седмица.

Фернандо Алонсо от Aston Martin, който се радва на силен сезон, претендира за второто място, а Карлос Сайнц от Ferrari ще стартира от трета позиция в изцяло испаноговорящата първа редица на стартовата решетка.

Шарл Леклерк от Ferrari катастрофира една минута и 36 секунди преди края на сесията, което предизвика червен флаг и бе взето решение сесията да не бъде подновявана.

Леклерк, който по-рано в квалификацията се удари в стена, изгуби контрол през шести завой и не успя да овладее влизането в следващия завой, като неговото Ferrari се завъртя в стената.

Преждевременното прекратяване на сесията остави Верстапен, който бе начело в последните две тренировки, без възможност да направи последна обиколка, за да се бори за полпозишън, а Леклерк се върна седми.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън от Mercedes не успя да излезе от Q2 и ще стартира от 13-о място. 


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени