Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява обиските в "Бушидо", а браншът ще протестира в петък

Прокурор от Окръжната прокуратура в Пловдив извършва лична проверка за действията на полицейските служители по време на масовия обиск, извършен на Гергьовден в нощно заведение.  

Снемат се обяснения от персонала и посетителите на нощното заведение, ще бъдат иззети записи от охранителните камери 

Ще бъдат изискани материали и информация от ОД на МВР – Пловдив във връзка с проведена специализирана полицейска операция  по линия на наркотичните вещества, както и от дружеството, което стопанисва заведението.

Прокурорската проверка трябва да приключи в срок от един месец. 

След това  наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление и дали да образува досъдебно производство. 

Днес от БАЗ съобщиха, че излизан на протест на 12 май пред ОД на МВР в Пловдив заради акцията в дискотеката и настояват за оставките на министъра и главния секретар на МВР, както и на директора на полицията в Пловдив. 

Според бранша никой до момента не е поел отговорност за случилото се, което се определя, като невиждано чудо.  Протестът е под надслов "Няма да търпим".

Случката с „голите“ обиски в пловдивския клуб „Бушидо“ беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз над клиенти, персонал и предприемачи не се беше случвал в новата история на страната ни. Нещо повече – никой не пое отговорност за случилото се, а органите на МВР дори се опитаха да ни убедят, че такова поведение е в реда на нещата, се казва в декларация на БАЗ. 

Не ни е страх от проверки, но искаме те да се случват по нормален начин, съответстващ на статута ни на страна членка на Европейския съюз в 21 век. Няма повече да търпим да ни третират като престъпници, пише още в становището на организацията.

По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна