Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индзаги: Свършихме половината работа

Направихме твърде много грешки, призна Пиоли

Симоне Индзаги (вдясно) и Стефано Пиоли.
Снимка: БТА

Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги бе доволен от победата с 2:0 над Милан в първия полуфинален мач в Шампионската лига. 

„Много съм доволен. Първото полувреме беше брилянтно изиграно от нас. Можехме да вкараме и повече от два гола. Вече натрупахме опит в елиминациите и сме наясно, че това беше само половината от работата. В реванша ще имаме подкрепата на феновете ни и трябва да направим още едно усилие, за да сбъднем мечтата си. 

Момчетата покриваха всяка точка от терена, помагаха си един на друг. Правилото за голове на чужд терен вече не важи, затова победата с 2:0 като символичен гост не ни успокоява. Този резултат не е толкова голямо предимство, колкото би бил в предишни години", заяви Индзаги.

 Колегата му от Милан Стефано Пиоли вярва, че в реванша неговите футболисти имат всички шансове да се върнат в двубоя.

„Трябва да вземем позитивите от второто полувреме. Имахме шансове да се върнем в него. В реваншът трябва да вдигнем летвата и да играем повече като през втората част.

Съперникът беше по-ефективен, а ние направихме твърде много грешки. До 7-ата минута Интер не беше влизал в наказателното ни поле, но поведe при първия си корнер. Длъжни сме да продължим да вярваме, защото един епизод може да обърне всичко в реванша.

Във втория мач трябва да започнем силно от самото начало. Футболистите осъзнават, че не се справиха по най-добрия начин. Разочаровани са, но знаят, че обратът е възможен. Съдията? Видях доста ситуации, в които не мереше с еднакъв аршин. Ще видим дали Рафаел Леао ще е готов за реванша. Има 6 дни и се надявам те да са достатъчни за пълното му възстановяване“, каза Пиоли.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна