Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерт от НБА: Сделката между Везенков и Сакраменто Кингс е неизбежна

Александър Везенков

Баскетболистът на националния отбор на България за мъже и гръцкия Олимпиакос - Александър Везенков, обмисля сериозно да се насочи към Националната баскетболна асоциация (НБА) и да подпише със Сакраменто Кингс твърди популярният американски журналист Марк Стейн, цитиран от специализираното издание basketnews.com.

Той съобщава, че негов източник вярва, че сделката между двете страни изглежда неизбежна.

Основният кандидат за приза Най-полезен състезател в Евролигата Везенков е обвързан с дългосрочен договор с Олимпиакос, до 2025 година, но има опция за откупуване за НБА след края на настоящия сезон. Той вече спечели отличието за Най-добър реализатор в елитния европейски клубен турнир по баскетбол.

За 27-годишния българин на първо време предстоят полуфиналите в гръцкия баскетболен шампионат, които стартират днес, както и Финалната четворка на Евролигата, която ще се проведе в края на следващата седмица в литовския град Каунас.

Александър Везенков води преговори с Кингс, които държат правата му за НБА, и през миналото лято, но тогава реши да остане в Европа за петия си сезон с екипа на Олимпиакос.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени