Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Смешно отделение“ и как вицовете за здравеопазването влизат в киното

Михаил Хаджиев и Александър Цветков (от ляво на дясно)

Режисьорът Александър Цветков и актьорът Михаил Хаджиев са част от екипа на комедийния онлайн сериал „Смешно отделение“.

Чрез сюжетите в него талантливите млади артисти показват проблемите в здравната ни система, като не спестяват ирония, за да я сравнят с моделите, които виждаме в подобен род западни сериали.

"Началото на "Смешно отделение" е много, много отдавна. От тогава, когато правехме само театър. Тогава направихме първия трейлър на "Смешно отделение". Още тогава нашето "смешно отделение" правеше опити да пародира сериалът от 90- те години - "Спешно отделение", когато изгрява звездата и на Джордж Клуни", разказа в "Понеделник вечер" режисьорът Александър Цветков.

Цветков посочи, че са се възползвали и от това, че българите имат изключително много вицове за здравеопазването и лекарите.

"Моят герой е доц.Стаматов. Той е "работягата" в екипа. Той поема всяка задача, защото той е съвестният", каза пред БНР актьорът Михаил Хаджиев.

"Доц. Стаматов е преумореният и вечно страдащият по тази точно причина...На мен този герой ми е интересен, защото е много далеч от мен, защото аз не съм така работлив. Той винаги е от губещата страна досега, до този трети епизод, който сме заснели.

Александър Цветков и Михаил Хаджиев (от ляво на дясно)

Доц. Стаматов е героят който пита: "Струва ли си да даваме толкова много от себе си в работна среда, в която никой не ни оценява, която не ни уважава...", сподели още Хаджиев.

Героят на Александър Цветков пък е завеждащият отделението на болница "Св. Чук". Това е д-р Ох. Той е събирателна на всички лоши качества за един началник. Изкуството ни дава възможност болезнени теми да ги представим по забавен начин.

Личната мисия на д-р Ох е да бъде хегемон, деспот, вземащ решения само във своя изгода - олицитворение на злото...нещо, което съм чувал и за себе си. Затова поисках да има един такъв Дарт Вейдър, зад който се крият амбиции и скверни идеали...", допълни режисьорът Александър Цветков

Режисьорът Александър Цветков и актьорът Михаил Хаджиев са част от театралната и кино организация БХАЛГ.


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна