Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков: Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството

"Виждаме опити от всякакви страни да може да се блокира правителството. Мисля, че е ясно, че има причини за това", каза пред журналисти в парламента кандидатът за премиер от "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков. 

По думите му разделението е голямо накъде ще тръгне България през следващите години и залогът е голям. "Това, което каза г-н Петков, е достатъчно ясно", посочи Денков.

"Нека да видим какво ще каже днес Радостин Василев. Доколкото знам, се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам, доколкото можем, спокойно да минем през тези препятствия. Мисля, че и госпожа Габриел има желание да се види краен резултат", заяви още акад. Денков. 

Той засегна и гласуванията в правна комисия от вчера:

"ГЕРБ - СДС казаха, че ще приемат Крумовите закони, но вчера в правна комисия бяха осакатени част от текстовете. Много е важно да видим как ще се развие тази част. Ако започнем да подменяме текстовете, почваме да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска съдебна реформа, то аз не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Това е много по-важно, отколкото министерските постове", обясни още Денков.

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени