Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грациите ни от естетическата гимнастика поведоха на Европейското

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика
Снимка: БТА

Първият национален отбор на България поведе в класирането след първия ден на Европейското първенство по естетическа групова гимнастика във Вантаа (Финландия). Успоредно с шампионата се провежда и кръг от Световната купа, а резултатите важат и за двете състезания.

Световните шампионки от миналата година Сияна Табакова, Карина Нейкова, Дария Капсъзова, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева, с треньор Кристина Ташева, изпълниха отлично новото си съчетание и получиха оценка от 28.000 точки в квалификациите.

Вторият представителен тим в състав Дария Войнова, Никол Златкова, Кристиaна Дойчева, Мария Стаменова, Никол Ангелова, Анжелика Казакова, Рая Сръндева и Катрин Тасева е на четвърта позиция с 26.650 точки.

Второто и третото място при жените заемат представителките на домакините от Финландия Минетит с 27.700 точки и Глория с 27.000 точки.

Утре отборите ще изиграят композициите си още веднъж, след което ще стане ясно крайното класиране на Европейското първенство и на Световната купа. Оценките от първия ден се зачитат и се сумират с тези от финала.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени