Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Добрев: Правителство ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН или нови избори

Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира в своя Фейсбук профил, че има два варианта за съставяне на правителство. Първият е десен кабинет с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, като според него това ще донесе стабилно мнозинство от 142 депутати, сред които има 100% съвпадение на приоритетите и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата. Добрев не вижда минуси в този вариант.

Втората възможност, според него, са изборите. Добрев, пише че плюсовете на този вариант са:

"Партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието. Истинското наказание/възмездие в политиката го дават избирателите и аз нямам съмнение, че ПП ще си получат заслуженото."

Но минусите са шести поредни избори, още няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата и други.

Добрев посочва още, че ключът към решаване на парламентарната криза се държи не от Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ или Слави Трифонов, а от Христо Иванов. И това е факт не само в това събрание. Така беше и в предишното, най-вероятно ще е така и в следващото.

"Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност. Не могат повече да се крият зад коалиции с ПП (партия за която от ДБ са били винаги наясно, че е сбирщина от измамници, жадни за власт). Настават мъжки времена. Време е да се прояви кураж, държавническо поведение и отговорност към избирателите!", пише още в своя пост Делян Добрев.

В края на публикацията си той завършва с думите, че ако въпреки всичко, все пак се сформира някакъв "Франкенщайн" с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ.


По публикацията работи: Александър Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна