В Медицински център 1 - Балчик започна реваксинация срещу коронавирус

Първите 12 души ще бъдат ваксинирани в края на седмицата след медицински преглед , а желаещите могат да се запишат на регистратурата на МЦ 1 - Балчик  (0579 728 66),  като оставят трите си имена и телефон за връзка. В случай на скорошно преболедуване, е..

публикувано на 04.10.23 в 15:47

Какво искат децата да има в училище?

Спокойна учебна среда, защита от всякакви прояви на тормоз в училище, повече здравно образование и работа свързана с неформални теми, са част от нещата, които учениците искат да има в училище. Това показва анкетно проучване на Национална мрежа за..

публикувано на 04.10.23 в 15:40

Учебниците от 8. до 12. клас безплатно в дигиталната раница от следващата учебна година

Всички учебници за учениците от 8. до 12. клас ще бъдат достъпни за безплатно ползване в „Дигиталната раница“ от следващата учебна година. В момента в платформата са налични учебниците от 1. до 7. клас, които по закон са безплатни. Това стана ясно по..

публикувано на 04.10.23 в 15:06

Започва проверка на язовирите във Варненско

Започна годишната проверка на състоянието на язовирните стени и на проводимостта на речните легла извън урбанизираната територия на селищата от област Варна, съобщават от Областна администрация -Варна. Междуведомствена комисия започна обследване на..

публикувано на 04.10.23 в 14:34

Увеличават заплатите в детското и училищно здравеопазване във Варна

15% увеличение на основното трудовото възнаграждение получават работещите в детските ясли, в яслените групи на детски градини, в здравните кабинети в градини и училища и здравните медиатори. Това е заложено в подписания на 29.09.2023 г. анекс към..

публикувано на 04.10.23 в 12:48

Все още има места със запазена природа по Северното Черноморие. Въпросът е тя да остане такава

Да се забрани строителството в непосредствена близост до защитените морски плажове, да има по-високи глоби за неправилно поставени преместваеми обекти и разрушаване на дюни. Това предлагат Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски в законопроект за..

обновено на 04.10.23 в 12:33

Николай Денков: Има съгласие за енергийна стратегия

Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия, предложи се и индустриална стратегия. Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат. Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки и да започнем разговори по същество.  Това заяви на..

публикувано на 04.10.23 в 11:16

21 загинали при автобусен инцидент в Италия

В Италия автобус падна от виадукт в центъра на град Местре. Превозвал е туристи. По официални данни загиналите са 21 души, сред които две деца. Ранените са 15, петима от тях са в тежко състояние, предаде БНР. Автобусът е бил нает от 40 туристи, в..

публикувано на 04.10.23 в 10:59

Социалните платформи тестват месечни абонаменти без реклами

Платформата TikTok тества нов месечен абонамент, който ще отърве потребителите от рекламите, съобщи к итайската фирма, която тества услугата на англоговорящия пазар извън САЩ. От фирмата са отказали да коментират точните локации.  В момента абонаментът..

публикувано на 04.10.23 в 10:51

Партиите могат да обявяват дарителите си по електронен път

Партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, вече имат възможност да обявяват дарителите си по електронен път чрез цифров сертификат. Това става възможно с надграден Единен регистър по Изборния кодекс, поддържан от..

публикувано на 04.10.23 в 10:13